IZVIRNO SPOROČILO: Slončica
Zame so skupine za samopomoč pesek v oči pa praznina v denarnici...nekoč
tip je ratu psihič,ekstremist,tantrik,vegi..,pa še težit mi je začel da bi se mogla resno zamislit nad sabo ker ne bo iz mene nič če bom tako živela
..no zdej,5 let po tem imam krasno hčerko,super partnerja,službo...on pa še kr bluzi pr svojih 33 letih živi na račun drugih.
Vem da sem ful nastrojeno proti tovrstnim skupinam sam to je moje mjenje.
Slončica vesela sem, da slišim tudi negativno mnenje. Mogoče ni bila prava skupina za tvojega bivšega fanta, mogoče je on vse skup narobe dojel in se zasvojil in sedaj živi kot živi(sam ve kako in kaj).
Tjazy kaj me že spet daje....Dolga zgodba, bom poskusila skrajšati (pa ne me izdati).
Sama sem prišla do ugotovitve da sem zasvojena z odnosi:
- partnerski odnos (zasvojena in odvisna sem od njega in to ni prav)
- zasvojena in odvisna od staršev (sedaj vidim kaj je bilo v našem odnosu narobe), vsem ki jih mučijo odnosi s starši priporočam knjigo: Howard Halpern - Rezanje spon
- bojim se prihodnosti in sem močno obremenjena s preteklostjo (tega se je vsekakor potrebno rešiti)
- imam premalo samozavesti
- imam razne duševne stiske (tresenje, stiskanje v prsih, moreče sanje kar naprej) - pa ne kadim in ne pijem!!!
- ovira me preteklost - odraščanje, odnos s starši
- izgubljala sem že zavest
- bojim se določenih oseb
- imam razne notranje strahove,...
To je samo na kratko opisano.
Imam se rada in se želim notranje uravnovesiti in najti notranji mir.
Po individualnih svetovanjih, sem torej povabljena v skupino - sama, brez partnerja, da najprej "sama sebe najdem" in ugotovim kaj si želim v življenju.
Po prvem pogovoru sem zelo težko napisala življenjepis, ker ga ni tako enostavno napisati (psihološko, ne tistega za službo).
Skupina je mešana - individualci, ne pari, vendar se mi verjetno ne bo uspelo vključiti v njo (zaradi službe).
Sedaj imam za nalogo napisati: "Kje se vidiš v naslednjih 5.letih?" vezano na vsa področja: osebnost, izobraževanje, kariera, družba, družina, partnerski odnosi....kje želiš živeti, kaj želiš početi, prosti čas,.....
Ima še kdo kako izkušnjo s skupino?