IZVIRNO SPOROČILO: NRMM
N&B ki pa si ti?
Tukaaaj.
Dobro jutro mamice,
kako pa sedajle paše tale svež zrak. Ampak kaj, ko bom čez eno uro že vse zapirala. Ponoči imamo v bivalnih prostorih vse širom odprto, zjutraj zaprem in spustim rolete in se kar da zdržat. Pride tja do 26-28 st., kar je glede na zunanje temperature čisto ok. Jaz imam npr. mrzle noge, če smo noter. Odpremo pa šele po osmi zvečer, ko se začne zunaj malo ohlajat. Hvala bogu noči niso tako vroče in se da spat. Nič ne zavidam tistim, ki živijo v betonski džungli, ko kar puhti iz betona.
Danes sva z Jakijem home alone. Sem jih poslala na morje. Mož in hčerka sta šla k prijateljem, tast in tašča pa sta šla tudi k enim na obisk, ki imajo v sosednji vasi hišo. Tako, da......mi prav paše.
Jaka je še vedno zelo priden. Sedaj smo že malo več budni čez dan in je res pojava. Takšne face dela, da se mu moraš smejat. Sedaj je ugotovil, da sam sebe sliši in ko je dobre volje se pogovarja sam s sabo in spušča takšne glasove da je joj. Non stop brca in krili z rokami, kot bi hotel nekam odleteti. Edino, ko je čas za hrano je pa pravi terorist. Se tako dere. Tud na wc ne morem. Saj, a je kaj čudnega. Moški nikoli ne znajo počakat. Sploh pri hrani, če ni takoj, je že slaba volja

. Spat gre sedaj med osmo in deveto uro in spi nekje do dveh, pol treh, popapa in spi dalje. Potem ima uro v riti. Je na 3 ure.
Krči: tistih pravih krčkov, ki jih poznam od Nike, Jaka ni imel. Malo ga je zvijalo, kar se je videlo po blatu in napenjalo. Upam, da jih ne bo.
Ronja: pozdravljena mamica. Sem prav vesela, da se tako lepo rihtate. Kar tako naprej in bodi ponosna, pred svakom pa dvigni glavo in adijo. Tudi pri nas je imel Jaka takšno blato, poleg tega je kakal tolikokrat kot je jedel in še kdaj vmes. Pediater je rekel, naj se ne obremenjujem, dokler otrok normalno pridobiva na teži. Prebava se vzpostavlja in nekateri kakajo 10x na dan, spet drugi 1x na tri dni. Sčasoma se to uredi in res, opažam, da je zadnji teden blato gostejše in tudi kaka "le še" ene 5x dnevno. Vsaj nočnega previjanja nimam več. Res ga nisem mogla pustit s polno plenico.
ŠpelaP: zeleno blato in sluzasto blato je imel Jaka, ko ga je zvijalo in napenjalo. Ni rečeno, da otrok joka na ves glas in da bi po tem vedela. Je dost, da jo malo črviči, pa ima zeleno blato. Enako je bilo pri Niki.
Žabica: tudi jaz še ne telovadim. Delam edino tiste vajo, ki mi jih je pokazala fizioterapevtka v porodnišnici in se trudim, da bi mi prišla v kri, da bi jo tudi pri vmesnem delu upoštevala. Naslednji teden imam pregled pri g po porodu in bomo videli, kako se celi brazgotina po CR. Zateguje in boli me ne, ampak sem previdna.
Nogica: moji kg, kar gredo počasi dol. 5 kg je že šlo. Do prednosečniške teže moram še 4 dol spravit. Ne bi imela nič proti, če bi še kakšno več.
Sedaj pa grem. Najprej pod tuš, potem nahranit Jaka in čimprej ven, dokler se še da dihat.
Se beremo.
Lep dan in naj vam bo čimmanj vroče.