IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
sepetalka.. hvala.. ampak jaz nebi orehove delala.. sej vem da se marsikej najde na netu.. ampak do zdej je blo vse kej tacga, da se nisem lotla nic delat.. pa se tko je blo napisan, da nisem nic razumela.. al so pa notr take stvari k men ne sedejo.. al pa komu drugmu..
jst mam u bistvu najvecjo zeljo se pite naucit delat.. samo to.. pa mogoce kaksen biskvit.. ostalo je pa ze prevec zame..
Jaz imam recept za eno čist enostavno piti. Najprej sem se naučila de4lat to potem pa sem prešla na tiste bolj zahtevbe!
Evo recept:
12žlic sladkorja
3jajca
12 žlic mleka
12 žlic olja
24 žlic moke
1vanilij
1 pecilni
sladkor, vanilin sldkor in jajca penasto vmešaš, dodaš mleko in olje. Nato počasi žlico po žlico dodajaš moko ki si jo zmešala z pecilnim.
KO imaš vse umešano pol te mase vliješ v model daš v pečico in peči dokler se na vrhu ne naredi skorjica, nato na to posuješ sadje (jabolka, jagode, maline, borovnice, kar želiš) in zaliješ z drugo polovico testa in spečeš do konca! Pečeš pa približno na 180 stopinj/ 30-45 min. Jaz ponacvadi zapičim zobotrebec, da vidim če je. Lahko pa pride zelo gosta masa.Jaz za prvo polovico kar pustim, za drugo polovico, ko pa na sadje pride pa dodam še malo mleka, da lažje vse prekrijem.!
To je vsa umetnost Poskusi mogoče ti bo všeč!