Živjo,
na tale post pa se moram odzvat.
Draga
Zvesta, jaz imam tak problem že od prvega dne. Neža noče zagrabit bradavice, če slučajno zagrabi 3x potegne in se začne jokat. Prvih 10 dni sem jokala iz obupa, ker je ne dojim, zdaj sem se čisto potolažila da samo delno dojim in mi je pomembno samo to, da lepo pridobiva na teži.
Pri nama je še vedno tako, najprej jo pred vsakim obrokom pristavim na zize (obe), če bi dama slučajo hotela vlečt (btw. danes zjutraj je

), med tem pa moj dragi pripravi Aptamil Pre. Mi smo že na 110 ml, to pomeni če ne dobi nič iz dojke potem poje celih 110 ml. Velikokrat smo že vrgli hrano stran, ker se je najedla iz podoja. Meni se je zdelo 110 ml zelo veliko, nakar me je patronažna potolažila, da otrok poje toliko kot lahko in mora vedno ostati nekaj v flaški, takrat vemo da je sita. Ne se sekirat če boš kakšno rundo vrgla hrano stran, važno je da je otrok sit. Ker se nama uspe podojit samo zjutraj (redko kakšen drugi obrok), si mleko črpam. Tako dobiva čez dan še vedno moje mleko, ker ga imam za enkrat dovolj. Ponoči pa Aptamil.
Pristavljaj Izaka na dojke, hkrati pa imej se zraven pripravljeno flaško, z vsaj malo hrane in če ti bo po podoju spil flaško pomeni da mu podoj ni dovolj. Pa ne se sekirat zaradi tega. Če lahko počivaj z njim, veliko pij, spij kakšen deci piva (za vse ki ste proti temu se opravičujem), čaje za dojenje in se ti bo količina mleka povečala in lahko da bo imel že naslednjič dovolj. Ne obupat in predvsem
NE SE SEKIRAT,NE JOKAT ker otrok to zelo čuti.
Moja dva spita in jaz se jima bom zdaj pridružila.
lep dan vsem