writing-img

Porod "lotus"

clock-img

02.07.2007, 14:54

clock-img

Anonimen

Pred časom sem našla tole temo na MONu: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4144882,4146719#msg-4146719

Zanima me vaše mnenje o tem načinu poroda oz. poporodne oskrbe. Ali bi se odločile za to možnost - če bi jo pri nas prakticirali - ali ne. Jaz se ne bi. Še posebej, ko sem videla fotke: http://www.naturalfamilyco.com/graphics/LotusBirthGallery.pdf
Mi je res žal, ampak ob novorojenčku nosit posteljico, ki je še vedno s popokovino pritrjena nanj, mi je pa res mimo, no...

clock-img

02.07.2007, 15:07

clock-img

soncece24

pencil-img

3825

Če sem to prav razumela (zgodbo na linku) so mu popkovino prerezali komaj 1 teden po porodu user posted image user posted image do takrat pa so jo lepo zraven nosili, njami user posted image user posted image Jaz itak že nisem najbolj za te "back to basic" varijante, ta je pa še ekstra čudna. Zakaj bi pa naj bilo to dobro?

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

clock-img

02.07.2007, 15:24

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Meni se to zdi grozno in si ne morem predstavljati, kako to v resnici izgleda user posted image . Eni pač radi "eksperimentirajo".

clock-img

02.07.2007, 15:26

clock-img

Anonimen

Če sem prav razumela, naj bi na tak način zmanjšali šok za novorojenčka ob prihodu na svet...

clock-img

02.07.2007, 16:34

clock-img

ElaM

pencil-img

2667

Sem pogledala slike in niti pod razno se ne bi odločila za takšen porod.
A ni malo čudno, po moji logiki, posteljica prične kmalu, ko se porodi propadati in se razkrajati, ker ni več dovoda krvi.user posted image  

:)

clock-img

02.07.2007, 16:38

clock-img

Anonimen

In kam potem to posteljico zaviješ? A ji posebej pleničko daš gor, da ne smrdi ali kako? user posted image

Sto ljudi, sto čudi?

Sori, nisem za take ekstreme.

Žabonka, kako češ tako zmanjšati šok? Saj takoj ko otrok zajoka začne dihati nad pljuča in tudi dojit ga začneš . A ne? Kako funkcijo bi naj imel torej ta "privesek" po porodu, razen, da  lahko novorojenčka zastrupiš.

NE štekam user posted image

clock-img

02.07.2007, 16:42

clock-img

*tajda*

pencil-img

1080

Še žival svojemu mladiču takoj pregrizne popkovino.Men se zdi ful nehigiensko in pomoje res lahko pride do okužbe tko kot je pušenjak napisal.

clock-img

02.07.2007, 16:44

clock-img

Anonimen

NO zdaj sem še slike pogleda. user posted image  Meni zgleda kot en kup kravjega dreka ta posteljica. In sploh na eni slikici, ko je posteljica malo višje, zgleda kot bi ta mali dobival infuzijo z raznimi toksini iz posteljice direkt v žilo user posted image  

clock-img

02.07.2007, 16:49

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka
Mi je res žal, ampak ob novorojenčku nosit posteljico, ki je še vedno s popokovino pritrjena nanj, mi je pa res mimo, no...

Ja, res...kot da nimaš drugega dela dosti, ko se ti rodi dete, bi zdej najrajši videli, da še placento za sabo vlečem en teden...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

02.07.2007, 16:51

clock-img

mišk

pencil-img

2527

Fej in fuj!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.07.2007, 16:54

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

K sreči smo že po kosilu user posted image

clock-img

02.07.2007, 17:00

clock-img

Anonimen

jakiuser posted image  

clock-img

02.07.2007, 17:05

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

02.07.2007, 17:13

clock-img

_andreja_

pencil-img

953

no fajn...glih monte sem jedla, pa slikce šla gledat....user posted image

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

clock-img

02.07.2007, 17:29

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

Žabonka, kako češ tako zmanjšati šok? Saj takoj ko otrok zajoka začne dihati nad pljuča in tudi dojit ga začneš . A ne? Kako funkcijo bi naj imel torej ta "privesek" po porodu, razen, da  lahko novorojenčka zastrupiš.

NE štekam user posted image

Saj jaz tudi neuser posted image  Mi je tudi nadnagravžno vse skupaj...user posted image  Po enem tednu mora to smrdet kot user posted image , da o sepsi itd. niti ne začnem razmišljat...
Ko sem na MONu brala vprašanje, nisem mogla verjet, da si ženske res tega želijo. Potem sem na na netu našla še slikce, me je pa itak vse minilo... Mah, prav mi je, kaj sem pa tak firbec...

clock-img

02.07.2007, 18:26

clock-img

koala

pencil-img

5539

A si predstavljate da rodite sredi poletne vročine pa posteljico en teden zraven vlačite.
Po moje je to neznosen smrad.
Mi pa res ni jasno, kako bi naj to zmanjšalo šok novorojenčka po poroduuser posted image user posted image

Mislim, kaj vse ljudje ne delajo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

02.07.2007, 20:34

clock-img

valči

pencil-img

2344

Tudi meni deluje ta ideja odvratno in popolnoma nečloveškouser posted image
Prav grdo zgleda to,mene bi bilo sram,posteljico s sabo nosit.Prideš domov,pokažeš bebico,pol pa stara mama:Joj,kaj pa imaš to?Pomoje bi jo kapuser posted image
Bi mi rekla,kaj vse že ni pri 90. doživelauser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

clock-img

02.07.2007, 20:38

clock-img

Anonimen

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.07.2007, 20:39

clock-img

Anonimen

ogabnouser posted image in bolano.....

clock-img

02.07.2007, 20:43

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

Po moje je to zelo nevarno in strupeno. Pri nas po moje to zakonsko ni dovoljeno.

clock-img

02.07.2007, 20:58

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

02.07.2007, 21:12

clock-img

Anonimen

Bi mi rekla,kaj vse že ni pri 90. doživela

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.07.2007, 21:16

clock-img

guppy

pencil-img

1968

Sam res... česa si vse ljudje ne izmislijo/mo.

A bo mogoče čez 25 let normalno, da naši otroci po porodu pridejo k nam na kosilo in vsi skupaj pojemo posteljico (seveda, z malo parmezana) in tako proslavimo srečni dogodek user posted image ?

user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.07.2007, 21:17

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

02.07.2007, 21:23

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Pa kaj si ti nor. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujuser posted image user posted image user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem