Ojla,
da nas še malo prestavim... pa zaželim lep začetek tedna itak, da sončnega...
Mogoče se ti toliko prebuja, ker gre prezgodaj spat. Naši dve pri tej starosti nista nikli šla pred 22. uro spat. Če sta bili ob petih ali šestih popoldne zaspani sem jih dala spat tam za pol urce ali eno in nato še dve urci budne nakar nočno spanje tako, da je bilo prvo bujenje ob dveh ali treh...
Tudi sedaj ta manjša pri slabem letu je imela še spanje tam okrog 18.-ih, spala je ene pol urce do 45 min, hranjenje še malo igranje in nato tam ogrog 21-ih do 21.30 pa nočno spanje.
Jaz sem pa opazla, če so bili dnevi bolj mirni in sta več prespali so bile tako tudi noči bolj mirne, ker nista bili toliko utrujeni. Če pa sta čez dan bolj slabo in malo spali pa so bile potem tudi noči nemirne...
Tako, da mogoče gre prezgodaj spati. Od sodelavke kolegica je imela tudi takšen ritem, da so otroci morali it spat ob 20-ih, posledično pa je imela bujenje ob 3. in mali ni več zaspal nazaj, ker normalno je imel dovolj spanja. Šele, ko je večerno uro premaknila za eno do dve uri naprej je bilo tudi jutranje bujenje kasnejše.
Ne vem, morda poskusi...