kot opisuje Majabo, tudi Anej je ful nemiren ponoči. Kolovrati naokoli, v eni uri zamenja vsaj 10 položajev. Bi človek mislil, da je potem čez dan utrujen pa sploh ni. Spi samo v vrtcu cca 2 urci, drugače pa je izredno nasmejan fantek. Ponavadi mi ljudje rečejo, da tako nasmejanega in dobrovoljnega otroka še videli niso. Problemi s spanjem so že odkar se je rodil, niso nič manjši, le jaz se sem bolj navajena ponoči vstajati.
Če ne boš sama dovolj močna in naredila temu konec in vzpostavila en red, boste pač še dolgo imeli nočne veselice..
Pač nisem ena izmed tistih mam, ki bi lahko pustila otroka vreščat par noči, da bi dosegla to, da nato frustriran in žalosten zaspi. Pa ne obtožujem nikogar, samo jaz pač nisem tak tip name in nikoli ne bom. Raje ga objamem, in mu dam občutek varnosti. Pa da ne bo pomote. Včasih (redko, a se zgodi) zvečer ko ga dam v posteljo pojoka. Pa grem vseeno ven iz sobe in čakam pred vrati, pa ponavadi je to samo nestrinjanje s tem da mora spat in nič drugega in neha že par sekund po tistem ko zaprem vrata. Če jok ne poneha (2min) grem spet k njemu, ga pobožam, polubčkam, položim nazaj, ga pokrijem in grem spet ven. Včasih ponovim to 3×, včasih samo 1×. Odvisno.
Ja enkrat se bo to nočno vstajajnje končalo, če ne prej takrat ko bo spal pri punci.

Oh ja. No vseeno upam da se to kdaj zgodi. V 17 mesecih s eje to zgodilo recimo 7×. Pa tiste dneve nismo nič posebnega jedli, pili

ali počeli, da bi bil lahko povod za celonočno spanje.
Mi je pa malce lažje, ko vidim da nisem samo jaz na tem.
Upam da bodo naši sončki in sončnice začeli kmalu spati.
Lp Tina
(T. Pavček)