writing-img

Prehrana doječih mamic

clock-img

29.07.2007, 17:18

clock-img

nina

pencil-img

53

Lepo pozdravljene vse mamice!
Na vas se obračam s prošnjo, da mi poveste, kakšna hrana se nahaja na vašem jedilniku skozi celoten dan.
Namreč naš Žiga zadnji teden spi samo po kakšne 3 ure na dan (star pa je 5 tednov), ker ga non stop zvija. user posted image Vem, da so to krči kajti hranim ga še z dodatkom, ker svojega mleka nimam dovolj. Sedaj pa ne vem, kaj vse lahko jem.... že tako se zelo pazim pri prehrani, pa ni nič boljše! user posted image
Torej lepo vas prosim za pomoč!

Hvala in lep pozdrav!

clock-img

29.07.2007, 17:21

clock-img

Anonimen

Enostavna in kuhana hrana dvakra na dan.

Juhice na sto načinov, meso iz juhe, pire krompir, polenta, kuhana zelenjava. Pa spet od začetka.

Jaz sem jedla še veliko svežega sadja in sladoleda, meni je pasalo.

clock-img

29.07.2007, 19:25

clock-img

BAMBINA_

pencil-img

3394

Bolj kot prehrana, je važno, da paziš, da pri hranjenju zajema čim manj zraka, da kupčka podirata že vmes, obvezno pa po hranjenju ter, da ga po hranjenju nosiš nekaj časa pokonci. Poskusi en dan biti striktna pri tem, boš videla, da ga ne bo toliko zvijalo. No, vsaj pri nas je tako.

clock-img

29.07.2007, 21:34

clock-img

Vilma

pencil-img

1567

Lahko ga zvija tudi od umetnega mleka, ne vem.
Drugače pa vsaka mamica zase ve, kaj ne sme jest, ker malčke zvija.
Jaz sem se izogibala stročnicam, prve tri mesece tudi solatam (okisanim), česen in čebula sta bila tahujše zlo, zelju, skratka vsemu kar na splošno napenja.

clock-img

29.07.2007, 23:12

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

Nina, eno sporočilo sem ti poslala na ZS.

clock-img

29.07.2007, 23:41

clock-img

solatja

pencil-img

952

juhice na 1001 način (po porodu sem dolgo živela od kurje in goveje, včasih obe zmešani), pa meso in krompir, od zelenjave pa sveže kuhano in malo zabeljeno rdečo peso (mi je bla ogabna, ampak je blo treba) pa bučke in korenček, ki so se pekli v isti posodi kot meso (in včasih še krompir). solate nisem jedla nič.
pa baje se je treba tud paradižniku izogibat. tud mlečnih izdelkov nisem kaj dosti jedla.

od sadja pa sveže borovnice, pa ne vem, če še kaj. vem pa, da so mi kot neproblematično hrano (kar se tiče alergij) predstavili še lubenico, melono in ananas.

po drugi strani pa pravijo, da se krčem ne da izognit s prehrano, ampak dejansko še najbolj s pravilnim hranjenjem in podiranjem kupčka (js sm včasih vztrajala tudi po pol ure!!). prvič smo imeli hude krče (celo noč!!), ko tašča na obisku ni podirala kupčka (češ da je user posted image tok nežna in da se je ne sme tako močno trepljatuser posted image user posted image , pa še tamala je vedno med podiranjem kupčka zaspala), pa pol še vedno, ko je bla tašča na obisku (ker nikol ni znala kupčka podretuser posted image ). je pa res, da nismo imeli nobenih "pravih" težav s krči. pa saj so baje punčke manj nagnjene k temu kot fantki. tako da moj nasvet je res trmasto vztrajanje na podiranju kupčka!!!

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

clock-img

30.07.2007, 07:33

clock-img

SPOKEC

pencil-img

65

jaz sem jedla vse, razen pekoče hrane in hrane ki napenja. pa mala ni imela dosti krčevuser posted image

clock-img

30.07.2007, 08:00

clock-img

Tadeja83

pencil-img

29

Jaz sem jedla večinoma vse, razen mogoče kake svinjine, pa podobno težke hrane. Mi pa je enkrat osebna zdravnica povedala, da dojenčka še bolj zvija, če mama poje veliko vitamina C (na primer: odsvetovala mi je pitje šumečih tablet z vitaminom C). Če je kaj resnice na tem pa žal ne vem.

Upam, da se čimprej nehajo krčki.

Pozdavček, Tadeja

clock-img

30.07.2007, 10:26

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Meni je patronažna rekla, da ni priporočljivo jesti začinjene, pekoče in pretirano mastne hrane, svežega sadja - kot so agrumi npr., stročnic, golaža, praženega krompirja, solate, krofov (takrat je bil ravno pust user posted image ). V glavnem ne ješ tistega, kar napenja tebe, ker potem tudi user posted image .

clock-img

12.06.2008, 19:28

clock-img

tominikapiki

pencil-img

64

Mene pa zanima, če lahko jem oreške (glede alergenov). Kupila sem si namreč vrečko "študentske hrane" - lešniki, madlji, indijski oreški, in se šele potem, ko sem nekaj že pojedla, spomnila, da mogoče ne smem!!!

clock-img

12.06.2008, 20:00

clock-img

Duškica

pencil-img

559

Mislim, da oreščke lahko. Najbolj alergeni so arašidi - mogoče se njih izogibaj.
Jaz v osnovi ne maram oreščkov, zato počakaj še na kakšno drugo mnenje.

Obogatimo svoje življenje.
Ne s stvarmi, ki imajo vrednost,
ampak s stvarmi, ki so vrednote.

clock-img

12.06.2008, 20:10

clock-img

*Naja

pencil-img

618

Polno dojim....jem pa vse, razen citrusov, oreščkov in močno začinjene hrane. 

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

clock-img

12.06.2008, 20:18

clock-img

pokaa

pencil-img

36

Jaz sem imela strogo dieto pa ni nič pomagalo, našo je zvijalouser posted image Pol sem pa čisto črtala mleko in mlečne izdelke, ostalo pa vse jem in krči so lepo izzveneli. Včasih to baje pomaga, so jim pretežke te kravje beljakovine do 3. meseca in jih zvija- mogoče jo tudi zato po dodatku šraufa ker je na bazi kravjega mleka. poskusi, mogoče bo pomagalo.user posted image

clock-img

12.06.2008, 20:51

clock-img

*kinnie*

pencil-img

3931

Jaz sem pri obeh user posted image jedla vse od prvega dne, pa nobeden ni imel krčev.

clock-img

12.06.2008, 22:00

clock-img

mama11

pencil-img

1385

3 mesece sem ful pazila (nobeno sadje razen banan, nič na čebuli ali česnu, nobene presne zelenjave, nič s kisom,...), pa je vseeno imela krče do 2,5 meseca. Prebavila so pač nezrela in čez to otroček mora, pomaga pa strogo spahovanje, vsake toliko tudi termoforček na trebušček, pa Plantex čaj.

clock-img

13.06.2008, 00:12

clock-img

sandra85

pencil-img

5983

počakaj z medom, svinjino, oreščki, jagodami in jedem , na katere si seveda ti ali kdo od tvojih alergičen

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

clock-img

13.06.2008, 11:02

clock-img

Srečic@

pencil-img

99

IZVIRNO SPOROČILO: pokaa

Jaz sem imela strogo dieto pa ni nič pomagalo, našo je zvijalouser posted image Pol sem pa čisto črtala mleko in mlečne izdelke, ostalo pa vse jem in krči so lepo izzveneli. Včasih to baje pomaga, so jim pretežke te kravje beljakovine do 3. meseca in jih zvija- mogoče jo tudi zato po dodatku šraufa ker je na bazi kravjega mleka. poskusi, mogoče bo pomagalo.user posted image

Oj,

se podpišem. Kravje mleko in mlečne izdelke črtaj, vendar rezultati niso takoj, ca. 2 tedna.

lp S.

clock-img

13.06.2008, 12:26

clock-img

annie

pencil-img

1049

IZVIRNO SPOROČILO: SPOKEC

jaz sem jedla vse, razen pekoče hrane in hrane ki napenja. pa mala ni imela dosti krčevuser posted image

Enako...

clock-img

17.08.2008, 16:19

clock-img

Katharina

pencil-img

45

Jaz polno dojim, Svit bo star 8 tednov in načeloma nima krčev: vsaj tistih pravih ne. Se mi pa zdi, da je res zelo pomembno podiranje kupčka in izogibanje hrani, ki napenja in alergenom (svež paradižnik, jagode, oreščki ...). Pijem pa občasno tudi kravje mleko pa se mi ne zdi, da bi ga to matralo ..

clock-img

18.08.2008, 15:38

clock-img

ksenci

pencil-img

1778

pravijo, da se je dobro izogibat v prvih mesecih dojenja čokoladi, lešnikom in jagodamuser posted image
vaše izkušnje?

clock-img

19.08.2008, 08:07

clock-img

BibaMaJa

pencil-img

136

Od začetka sem jedla vse, tudi čokolado, pri obeh otrokih in noben ni imel krčev. 

clock-img

19.08.2008, 09:06

clock-img

**Petra**

pencil-img

1351

Zakaj se je pravzaprav treba izogibati svinjini?? To vprašanje me že dolgo muči.... user posted image

clock-img

31.08.2008, 15:54

clock-img

Menčy

pencil-img

589

mene tudi-mogoče zaradi alergij?user posted image

clock-img

31.08.2008, 16:29

clock-img

madasa

pencil-img

287

svinjina je baje alergena

clock-img

31.08.2008, 16:37

clock-img

katicka

pencil-img

280

jaz jem skozi čisto vse pa jo nič ne napenja. je pa od vsakega odvisno... upam da bo boljše.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem