Kje v sloveniji bi dobila to pasmo
Mogoče ti bo tale link kaj pomagal.
Kolegica ga je ravno v nedeljo pripeljala domov iz Štor. Je pa novofundlandec Landseer, tak da je belo-črne barve, pa brez rodovnika. Ne vem pa, če je čistokrven.
Joj, meni pa so lepi uni zlato rjavi... res so najlepši. Mi smo imeli ene 3 leta nazaj Novofundlanca črnega in je tako sladek, ampak ko sem nazadnje vidla na razstavi tega zlato rjavega... res je dober... Sicer ne vem kje se jih dobi
http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=56
Je pa res fenomenalen pes
Razen če ga maš namen pri kkšnm šteparju kupit. Kar resnično upam da ne.
Pa čistokrvn pes brez rodovnika ne obstaja blacky
mi imamo psičko in pred tremi leti smo imeli mladičke. zdaj ne načrtujemo legla, ker enostvno ni časa za mladičke. so pa to res enkratni psi. upam, da ga najdete.

.
Včasih je bilo tako ja da ni mogel....ma že neki časa ni več.
So te mal nateg.....
IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Rodovnika ne dobijo samo psi ki ne ustrezajo kriterijem določene pasme. Število mladičev v leglu ne igra vloge. Tudi šesti pes lahko dobi rodovnik
.
Včasih je bilo tako ja da ni mogel....ma že neki časa ni več.
So te mal nateg.....
Ja, to je res. Že vsaj 7 let vsi psi v leglu dobijo rodovnike, pa najbrž že tudi kaj dlje.
Jao, fajn so te nategnili

Že vsaj 10 let, tole "pravilo" o šestem ali devetem ali kateremkoli mladiču, ne velja več.
V leglu 2 rodovniških staršev, z opravljenim vzrejnim dovoljenjem VSI mladiči dobijo rodovnik, pa če jih je 25. Tako, da, drago si ga plačla, ja
Aja, pa Landseer in Novofundlanec sta 2 različni pasmi, mimogrede.
Ajej ...
lp
Shania
Samo zdaj si zašla z bistva problema. Tvoja trditev, da čistokrven pes brez rodovnika, ne obstaja, je za lase privlečeno, ker ni res.
Se opravičujem za Landseerja, tole sem pobrala tukaj:
Other names:
Landseer Newfoundland

Country of Origin:
Germany

Group:
Mastiff
FCI, CKC, NKC, ACR

Height:
Dogs 28, 5 -31,5 inches (72-80 cm)
Bitches 26,5-28,5 inches (67-72 cm)

Weight:
Dogs 130-150 pounds (59-68 kg)
Bitches 100-120 pounds (45-54vkg)
Očitno nimajo pojma, kaj pišejo, ne?
In punce drage, jaz nisem nič rekla, da me je kdo nategnil, mi nismo iskali psa z rodovnikom, nam je bil dovolj čistokrven rotvajler.
Raje povejte, da imam prav, da obstaja čistokrven pes brez rodovnika, ker imam dokaz doma.
Shania, kaj pa ti veš, koliko sem ga plačala?