writing-img

Otroška soba - laminat ali parket?

clock-img

09.08.2007, 21:35

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Z možem se že lep čas bodeva, kaj bi dala na tla v otroško sobo (ki je trenutno v planu - bo pa v mansardi). Jaz sem za laminat, ker se manj uniči (po stanovanju imava povsod parket, pa je že prav grozen - predvsem od krempljev naše kosmatinke - in ga bo treba dat brusit), mož pa trdi, da je laminat glasen, ko hodiš, pa da je občutek, kot da po plastiki hodiš.

Sem gledala oboje po trgovinah, pa sem očitno totalno tupa, saj se mi ne na otip ne po zvoku razstavljeni laminati niso zdeli pretirano drugačni ali slabši od parketov (če bi parket, bi vzela gotovega, ki ga samo sestaviš).

Prosim za mnenja, tiste, ki imate izkušnje z obema zadevama.
Hvala.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

clock-img

09.08.2007, 21:42

clock-img

caillou

pencil-img

1854

Parket, nujno. Malo poišči z iskalnikom, ker je bilo že ogromno o tem napisanega.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

clock-img

09.08.2007, 21:42

clock-img

Anonimen

Laminat je ful glasen. Nima veze, ce hodis v copatih, bos, v nogavicah ...

Mi imamo parket. Pa ni pretirano unicen od Luninih krempljev ..

clock-img

09.08.2007, 21:48

clock-img

Anonimen

JEST NE VEM KJE VI NAJDETE GLASNE LAMINATE? ne vem a vam čše kako arijo zapojejo zdravn al kva? js mam laminat že en lep cajt pa o glasnosti neopazim razlike k pr mat k ma parket. s tem da zdej obstajajo tut boljši laminatik majo spdi naleplen eno plast blaga za ekstra dušenje zvoka.

drgač pa v otroško sobo ITISON

clock-img

09.08.2007, 21:50

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Itisonu in preprogam se moramo žal odpovedati, ker je mož alergičen na hišni prah.

clock-img

09.08.2007, 21:51

clock-img

adrijana.sara

pencil-img

839

Jaz sem pa za laminat. Predvsem iz tega razloga, ker je parket precej dražji in se zelo hitro uniči. Sploh v otroški sobi. Na laminat pa potem puzzle zložiš - iz pene in je toplo in udobno. Imamo oboje v hiši in parket je precej zrisan, na laminatu se pa nič ne pozna. Boljše, da čez par let zamenjaš laminat...

Samo moje osebno mnenje.

clock-img

clock-img

Anonimen

Definitivno laminat. Se manj poškoduje kot parket

clock-img

clock-img

Zamima

pencil-img

6527

IZVIRNO SPOROČILO: LARA

JEST NE VEM KJE VI NAJDETE GLASNE LAMINATE?

se strinjam user posted image , sploh pa kako lahko veste, če je glasen, če ga sploh nimate? Mi ga imamo po celem stanovanju pa ni nič glasen, pa saj ne hodim v visokih petah ali coklah po laminatu user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

clock-img

09.08.2007, 21:52

clock-img

Zamima

pencil-img

6527

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Itisonu in preprogam se moramo žal odpovedati, ker je mož alergičen na hišni prah.

ja sem tudi jaz za to, da imam čimamnj tepihov v bajti.

clock-img

09.08.2007, 21:53

clock-img

Anonimen

Naš laminat tudi ni glasen. In lažje ga je vzdrževati kot parket.

clock-img

09.08.2007, 21:55

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Mi imamo laminate v vseh sobah, pa v dnevni in kuhinji tudi. Noben od laminatov ni glasen! Sem zelo zadovoljna z njim. user posted image

Moja mama ima v stanovanju parket po sobah in v dnevni, pred časom pa je v kuhinjo dala laminat, zdaj pa pravi, da bo še dnevno pokrila z laminatom, ker ji je boljši od parketa.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

09.08.2007, 22:00

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Hvala za mnenja user posted image .

Še nekaj, prijateljica mi je rekla, da se na svetlem laminatu ful vse pozna - da ni šans, da greš bos, ker so potem stopinje. Da je bolje vzet temnejšo barvo. Kake izkušnje s tem v zvezi? user posted image

clock-img

09.08.2007, 22:03

clock-img

F*S*M

pencil-img

1034

Oj jaz mam svetel laminat pa ni neke sile da se full pozna sej pozna se ti na vseh podih kar obstajajo tut na ploščicah, pač pobrišem pa je. Pa še vzdrževanje ni nekaj pretirano jaz ga pucam kr z ajaxom ker res ni občutljiv

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

clock-img

09.08.2007, 22:05

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Hvala za mnenja user posted image .

Še nekaj, prijateljica mi je rekla, da se na svetlem laminatu ful vse pozna - da ni šans, da greš bos, ker so potem stopinje. Da je bolje vzet temnejšo barvo. Kake izkušnje s tem v zvezi? user posted image

ne, mi imamo ful svetlega pa se čisto nič ne pozna

clock-img

09.08.2007, 22:06

clock-img

Anonimen

Za v otroško bi še verjetno dala laminat. Drugam pa ne več. Zaradi flekavostiuser posted image . Sploh ga ne morem lepo umit da ne bi bil flekast-pa sm že vsega hudiča probala. Odtisi nog so poznat ja. Jaz imam v otroški javor(zelo svetlo), drugje pa hrast. Pa je na hrastu bolj poznat k na javorju. Je pa tud javor flekast, samo manj k hrast.
Ampak glede na to da je to otroška soba.....bi se vseeno odločila za laminat. Pa kakovostnega. Moj kolega je enega cenenega kupil in že "cveti" po enem letuuser posted image .
No jaz s svojim nimam teh problemov.

clock-img

09.08.2007, 22:06

clock-img

mamči

pencil-img

1722

IZVIRNO SPOROČILO: raho

Mi isto.

clock-img

09.08.2007, 22:07

clock-img

Anonimen

Jah, pri nas na parketu se nic ne slisi, ce si npr. bos v stumfih, pri sosedi, ki ima laminat, pa se fuuul slisi.

Itisona in podobnega pa ne bi dajala jaz nikamor user posted image  

clock-img

09.08.2007, 22:11

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Mi isto.

Ma kaj je pa pol z mano narobe da vse vidim. A k sonce posije čez okno se nč odtisov nog ipd. ne vidiuser posted image
Zakaj se pa pr men poluser posted image

clock-img

09.08.2007, 22:13

clock-img

caillou

pencil-img

1854

Potem so pa nam nekej uturili, ker je hladen, vsaka kapljica se pozna gor, da ne govorim o potnih nogicah,ki puščajo milijon odtisov,...in nujno ga vsakič pobrišem z mokro in potem še s suho krpo, pa še to v nekem zaporedju, ker  drugače tako lepi krogci in osmice ostanejo od krpe. Meni je žal, da smo se odločili zanj.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

clock-img

09.08.2007, 22:13

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

V kuhinji in dnevni imam barvo javorja a z leskom, po sobah pa barva bukve, v kabinetu pa mahagoni. Z javorjevo barvo sem zelo zadovoljna, tudi z bukovo nimam težav, mahagoni pa je poripsan od koleščkov stola.
Res pa je, da laminate že od vsega začetka (5 let) čistim izključno samo z navadno vodo in zelo mehko krpico, pa vedno "na vseh štirih". V kuhinji sproti brišem kake packe, ki nastanejo, ko ti voda kapne dol, v celoti pa 1x na 14 dni, pa se nič ne vidi, da že tolk časa ni bilo zmito po tleh, razen na štumfih. user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

09.08.2007, 22:35

clock-img

mamči

pencil-img

1722

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Mi isto.

Ma kaj je pa pol z mano narobe da vse vidim. A k sonce posije čez okno se nč odtisov nog ipd. ne vidiuser posted image

Jaz mislim, da s tabo ni nič narobe, ampak z laminatom. Obstajajo različne kvalitete laminata. Tam kjer imamo mi svetlega (ki je tud malo matiran, hrapav) se res nič ne pozna. Tam kjer imamo temnejšega, ki je tud bolj svetleč pa moje sokoljevo oko tud pogosto zazna kakšno vlakno prahu.

clock-img

09.08.2007, 22:37

clock-img

Zamima

pencil-img

6527

jaz imam barvo češnje in je zaenkrat kar ok user posted image

clock-img

09.08.2007, 22:37

clock-img

Anonimen

Mi isto.

Ne, ker ne sme po njem nihče tacati, ko ga zbrišemuser posted image

clock-img

09.08.2007, 22:39

clock-img

Anonimen

Mi isto.

Jaz mislim, da s tabo ni nič narobe, ampak z laminatom. Obstajajo različne kvalitete laminata. Tam kjer imamo mi svetlega (ki je tud malo matiran, hrapav) se res nič ne pozna. Tam kjer imamo temnejšega, ki je tud bolj svetleč pa moje sokoljevo oko tud pogosto zazna kakšno vlakno prahu.

Sva vzela takrat najvišjo možno kvaliteto laminata ki se ga dobi v sloveniji. 100%. Pa In pri meni je čisto isto kot pri caillou!user posted image
Sam v otroški me to ne moti oz. me ne bouser posted image . V dnevni sobi pa kuhinji pa ful, ker sta zelo sončna prostora z veliko oken in je res vsak flekec videt. Pa ni svetleč laminat ampak bolj mat. No nekaj srednjega.

clock-img

09.08.2007, 22:40

clock-img

Anonimen

Mi isto.

Ne, ker ne sme po njem nihče tacati, ko ga zbrišemuser posted image

Raho in kako nej jst to mačkoma dopovemuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem