IZVIRNO SPOROČILO: pekar
Danes je ogromno avtoimunih bolezni, za katere seveda uradna medicina nima odgovorov, a se le malo govori, da so le-te v veliki meri posledica cepljenj.
pekar
no vedno več dokazov je tudi, da avtoimune bolezni povzroča kravje mleko. Predvsem diabetes tipa 1. Seveda medicina in predvsem svetovna politika tega ne bo obešala na velik zvon in bo vse take članke poskušala očrniti. pa čeprav so bili objavljeni v znanstvenih medicinskih revijah.
Pa dejstvo, da v državah oz kulturah kjer ne uživajo mleka (razen materinega), oziroma je poraba mleka majhna skoraj ne poznajo osteoporoze.... V razvitem svetu pa se mleko in mlečni izdelki na široko oglašujejo kat nekaj najboljšega za nas. Seveda svetovna politika ščiti gospodarstvo (kmetjstvo, mlečna živilska industrija...) in kaj takega priznat javnosti bi bil polom.
In morda res cepiva niso 100% varna, ampak so v zadnih nekaj desetletjih rešila veliko življenj. Na račun vseh cepljenih otrok generacije nazaj in precepljenosti današnjih generacij se kot celotna populacija ščitimo med sabo in s tem nudimo varno okolje tudi necepljenim otrokom. Ti pa naj bi bili tisti ki so iz zdravstvenih razlogov opravičeni cepljenja. Če bo vedno več mam gledalo samo na negativno stran cepljenja bo ta populacijska zaščita zbledela in tudi tisti otroci ki ne morejo bit cepljeni bodo zato ogroženi.
Pa še nekaj: moj oče je prebolel oslovski kašelj. Imel je tako hudo obliko da je bruhal kri in komaj preživel saj je imel že natrgan požiralnik. Pri mojemu dedku sta od 5ih rojenih otrok preživela le dva (on in še en brat), če se ne motim sta 2 umrla od davice ali neke druge otroške bolezni (ne vem zagotovo vendar mislim, da mi je rekel da so imeli davico), ki je zdaj vključena v obvezno cepljenje. Upam da niste imeli prilike videt otrok, ki so zboleli za otroško paralizo.
Ampak priznam, tudi meni je ob vsakem cepljenju otroka nelagodno, vendar ne otežujem stvari. In strinjam se da kaka cepljenja res niso potrebna, recimo hepatitis B. Ampak vem, da bi vse takoj tekle otroka cepit proti tetanusu (je vključen v obvezno cepljenje), če bi se kje porezal, še posebaj na kovino. bakterija tetanusa živi na gosto posuta po naravi in če poznate potek bolezni, verjamem da ne bi nobena šla reskirat, da ji otroka dobesedno zlomi na pol od mišičnih krčov. No mogoče malo pretiravam, ampak daleč od tega pa ni, če pustiš človeka brez zdravljenja do konca poteka bolezni.