Pozdravljene. Sem vas našla po naklučju, ko sem nekaj iskala (o tem kasneje). In se mi je zdelo zanimivo, ko sem prebrala, da ti Violinski imaš Lano, Lidočka pa Klaro. No mi imamo obedve. Klara je septemberka 2003, Lana pa junijka 2007. Tako imamo otroke rojene enega v letu, ko je bilo najmanj rojenih in letos ko je babyboom. Skratka naša Klara je tudi povsem običajen otrok, včasih angelček, včasih hudiček. Ima svoje fore ampak je pa tipična devica. Očka je tudi devica pa sta si tako podobna, da včasih ne vem ali je to zaradi genov ali zaradi znamenja.:) Oba sta natančna in natančnost naše male me včasih spravlja ob živce. V zadnjem času se ta natančnost malo izgublja. Ko pospravlja puzzle, morajo biti zložene po pravilih ali vsaj točno ena na drugo.
Ko pospravlja sobo, jo pospravi lepše kot jo jaz, ampak to dela samo če je pri volji, največkrat je zmatrana, pa jo kaj boli, pa bi rabila pomoč....
Črke pozna toliko, da napiše svoje ime in tako kot je že ena izmed vas omenila tudi 100x če je treba, štejemo do 10, če šteje počasi, ko šteje hitro šteje 1,2,3,4,5,7,10.
V družbi je pa naša Klarica eno nežno zadržano bitjece. Ampak samo dokler ne spozna ljudi in se ne vživi, to pa lahko traja tudi dan ali dva ali več, če ji družba ni všeč.....
Ko jo kdo ogovarja... nikoli ampak res nikoli ne odgovori, tudi ko je pričela hoditi v vrtec je začela šele po dveh mesecih sodelovati....
Pa nekaj časa sem jo spodbujala.... in jo "silila", da naj pove tetici, pa stričku, pa fantku.... zdaj pa vidim, da je učinek samo kontra... še bolj se zavije v molk.
Upam, da jo bo sčasoma to minilo, če pa je ne bo, pa vem, da bo imela v šoli kakšen problem zaradi tega...deklamacija pesmice, pa kakšna bralna značka.... no do takrat je "ŠE" leto in pol...:)
Je pa zelo dobra sestrica naši dojenčici, zdaj ko je Lana stara 6 mesecev sta že luštkani za kakšne 5 minut skupaj igrat. (toliko da vzamem cunje iz stroja). Nikoli in nikdar ni pokazala niti kančka ljubosumja in vidim, da jo ima rada iz vsega srca. Zjutraj ko Lano položim zraven nje, so vsako jutro prve Klarine besede :"Dobro jutro moja lepa sestrica, princeska moja, a si dobro spala?" Vsako juto iz dneva v dan isto.... Vem, da si bosta skakli v lase, ampak upam, da se bosta pa vedno imeli radi....
Drugače pa smo potepuhi, že vse od Klarinega rojstva se potepamo po Sloveniji, večjem delu Evrope, letos smo šli z našo Lano za 1. november v Egipt...skratka imamo en majhen avto dom, ki smo ga sami naredili in zdaj smo najbolj srečni, ko lazimo okrog.... takrat so res družina.... ko izklopimo službo, sorodnike, sosede....
Zdaj pa še vprašanje za Viv, ko sem na najdi vpisala otroški fotoaparat se je pokazala tudi tale stran in Viv zasledila sem, da boš tvoji hčeri za rojstni dan kupila otroški fotoaparat, ker bi ga tudi mi kupili Klari za Božič (vseskozi slika z najinim in samo čakam, kdaj ne bomo več slikali nanj:)) , bi te vprašala, kje si ga kupila.
Hvala za odgovor