writing-img

Angel Care - tisti, ki ga imate...

clock-img

21.08.2007, 15:36

clock-img

Anonimen

Me zares zanima, če se vam je že kdaj sprožil alarm, da otrok ne diha?

Nam se je pred približno 2 tednoma. Samo enkrat.
Seveda sem bila tam v rekordnih 2 sekundah. Sem ga pa stresla, še preden sem preverila ali res ne diha.
Zdaj pa ne vem, je bil problem v napravi ali res ni dihal.
A se je komu že zgodilo, da je senzor zatajil, če je otrok zelo plitvo dihal?

clock-img

21.08.2007, 15:41

clock-img

zaspanka

pencil-img

164

nam ni nikoli zatajil. hvala bogu. bi bila tudi jaz panična.

clock-img

21.08.2007, 15:51

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

ja senzor  lahko zatajo,še posebno če je debelina jogija bolj debelejša in če otrok zelo plitko diha.To se je zgodilo eni forumki ki jo poznam

clock-img

21.08.2007, 15:59

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

ravno danes ponoc je zacel piskat. ker je bila cisto ob robu pojstle, je zgleda ni vec zaznal.

clock-img

21.08.2007, 16:04

clock-img

anajmad

pencil-img

2780

Nam je enkrat pozabila dihat,enkrat pa je plošče stumbala na rob postelje.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

clock-img

21.08.2007, 16:12

clock-img

Anonimen

Punce, ki ga imate, mi prosim razložite eno stvar: A potem ne pride do zastoja dihanja, če takoj reagiraš na alarm? 

clock-img

21.08.2007, 16:17

clock-img

Majchi

pencil-img

2395

Raho, ko alarm zapiska, je že prišlo do zastoja dihanja, ampak baje je pri takšnem zastoju dihanja, torej ko dojenček pozabi dihati, dovolj, če ga malo rukneš. Vsaj jaz sem tako slišala.
Jaz sem tudi že večkrat razmišljala, kaj in kako bi naredila, če do tega res pride. Sem tudi v knjigi malo o prvi pomoči in o umetnem dihanju prebrala. Upam, da mi tega nikdar ne bo treba uporabit.

Drugače pa pri nas še ni piskal. Je pa res, da jo imamo še vedno v košku, ki je precej manjši od posteljice in nima kam plošč izrinit.

clock-img

21.08.2007, 16:43

clock-img

Anonimen

Baje dojenčki večkrat nehajo dihat za 20 sekund in potem sami začnejo dihati.Včasih se pa (redko) zgodi,da ne zadihajo več,če jih kakšen šum ne zbudi.
Pri nas je dva krat zapiskal,zakaj ne vem,ampak raje rinem za brez veze,kot.....

clock-img

21.08.2007, 18:11

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

kako pa imate naštelanega (sound, movement itd.)?

clock-img

21.08.2007, 19:29

clock-img

pocka

pencil-img

2326

Nam je tudi že nekajkrat zapiskal, pa še zdaj ne vem zakaj. user posted image Mislim pa, da zato, ker se mala rada zrine čisto na rob posteljice, pa še jogi imamo zelo debel.. Sem pa skočila tja in jo stresla v sekundi.

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

clock-img

21.08.2007, 19:47

clock-img

VesnaLana

pencil-img

189

Nam je tudi 3X zapiskal, imamo zelo debel jogi in 2X nam je zapiskal zaradi napačno obrnjrnih plošč in enkrat zaradi tega ker je bila čisto na robu posteljice - upam da zato. Sem pa vsakič letela v sobico kot nora in jo revico stresala še preden sem preverila, če diha.

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

clock-img

21.08.2007, 20:07

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: VesnaLana
zaradi napačno obrnjrnih plošč

Kako misliš napačno obrnjenih plošč?? Če sem jaz navodila prav razumela, mora biti ta modra stran obrnjena navzgor, al ne?

clock-img

21.08.2007, 20:10

clock-img

VesnaLana

pencil-img

189

To že, da mora biti modra stran obrnjena navzgor, vendar morata plošči biti v navpičnem položaju, pri nam sta pa bile v vodoravnem.

clock-img

21.08.2007, 20:14

clock-img

Anonimen

Zdaj pa te ne razumem. user posted image

Kako v navpičnem položaju??

clock-img

22.08.2007, 07:41

clock-img

VesnaLana

pencil-img

189

Sem skenirala ta del, kako morajo plošče stat pa zdaj to ne znam priložit. Drugače pa poglej v navodila slika 2, vsaka plošča ima dve črti, ko ploščo položiš na posteljo morata ti dve črti biti vzporedni in ne ena na drugi. Joj naj mi kdo pove kako naj priložim sliko. 

clock-img

22.08.2007, 08:36

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: VesnaLana
Joj naj mi kdo pove kako naj priložim sliko. 

www.shrani.si  user posted image

clock-img

22.08.2007, 09:56

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

bi mi kdo odgovoru, prosim? da ne bom kej zafrknila in mi bo brez veze piskal sredi noči...

clock-img

22.08.2007, 10:28

clock-img

Anonimen

Mi imamo kar tanek jogi, pa tudi plošče so bile ok nastavljene. No ampak najbrž bolje, da ne razmišljam preveč o tem.

Mi imamo nastavljeno na sound, movement.

clock-img

22.08.2007, 10:41

clock-img

BAMBINA_

pencil-img

3394

Naš dela zelo hude dihalne premore, zaradi česar že od 2. meseca 3x dnevno prejema zdravilo za spodbujanje dihanja. Po tem se je Angel Care še 1x oglasil, pred tem pa je bila kar kriza. Tiste, ki se vam je Angel Care že oglasil, se ne tolažite, da otrok ni ležal na plošči ali pa da je napačno nastavljen. Med spanjem večkrat pozorno opazujte otrokovo dihanje in če dela premore, to povejte njegovemu pediatru. Saj veste, da naši otroci ne spijo zgolj v posteljicah, kjer jih varuje Angel Care in, če tam pride do zastoja dihanja, vas na to ne bo nihče opozoril. Verjemite, saj smo mi imeli ful hudo štalo zaradi tega njegovega nerednega dihanja.

IZVIRNO SPOROČILO: raho

Punce, ki ga imate, mi prosim razložite eno stvar: A potem ne pride do zastoja dihanja, če takoj reagiraš na alarm? 

Tako, kot pravi Majchi, ko se Angel Care oglasi, dojenček že 20 s ne diha. Dojenčki imajo še pogosto nerazvit možganski center, zaradi česar "pozabijo" dihati. V takem primeru ga moraš samo stresti, pa prične spet dihati. V nasprotnem primeru, pa lahko, da bi začel sam dihati, lahko pa, da sploh ne več... (če si že slišala za t.i. smrt v posteljici, ko je z otrokom kao vse v redu, potem pa ga nekega lepega dne najdejo mrtvega v postelji). Zato pa je za moje pojme Angel Care najboljša naložba.
kaya2007, jaz imam občutljivost na 5, "Tic" pa izključen. Sound, movement user posted image tega na mojem Angel Caru ni.

clock-img

22.08.2007, 10:53

clock-img

fusia

pencil-img

612

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

bi mi kdo odgovoru, prosim? da ne bom kej zafrknila in mi bo brez veze piskal sredi noči...

Mi imamo ves čas nastavljenega na sound&movement, zato da ni treba spreminjati nastavitev in ga lahko ves čas uporabljamo tudi kot običajno varuško. Če ga potrebuješ samo za nadzor dihanja nastavi na movement ali na movement/tic, tu ti še piska zraven.

clock-img

22.08.2007, 12:19

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

Če ga potrebuješ samo za nadzor dihanja nastavi na movement ali na movement/tic, tu ti še piska zraven.

kako to misliš, a če ne vklopiš tica, ne piska? ja, rabim samo za dihanje, drugače jo slišim, če se zbudi...

clock-img

22.08.2007, 13:13

clock-img

Anonimen

Kaj ima katera Dormeo jogi za otroka? Pod njega se lahko da Angel care?
To spašujem, ker ta jogi kao odbija vsa sevanja(saj poznate reklamo) in ne vem če bo Angel care pod njim deloval.

Hvala za odgovor!

clock-img

22.08.2007, 13:45

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

govorim na pamet, ampak pomoje da dela user posted image

clock-img

22.08.2007, 14:05

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

kako to misliš, a če ne vklopiš tica, ne piska? ja, rabim samo za dihanje, drugače jo slišim, če se zbudi...

1. movement/premikanje: funkcija zazna le premikanje, oglašanje otroka ne slišiš
2. movement, sound, tic/premikanje, zvok, tik: funkcija zazna premikanje in zvok; ob vsakem premikanju, se sliši zvok - tik
3. movement, sound/premikanje, zvok: funkcija zazna premikanje in zvok; vendar se ob vsakem premiku ne bo slišal zvok -tik
4. sound/zvok: funkcija klasične prenosne varuške

clock-img

22.08.2007, 14:08

clock-img

Anonimen

VesnaLana, ti bo uspelo sliko priložiti sem??

Saj gledam sliko 2, ma jaz že vedno ne razumem. user posted image
Bi mi lahko poslala na mail?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem