IZVIRNO SPOROČILO: nati
Sploh to ni res. preveč pogodb podpisala, da bi mi zdej pamet solila. Pa sindikalni zaupnik sem bila, tak da prosim kar lepo nehaj.
Če trdiš, da to ni res, potem ti lahko samo še predlagam, da si preberi Zakon o delovnih razmerjih. Pameti ti niti pod razno ne solim in niti z enim stavkom nisem nikjer oporekala tvojim delovnim izkušnjam. Zato te istočasno tudi jaz prosim, da me nimaš za neumno samo zato, ker imam samo osnovno šolo. Papir je eno, izkušnje pa drugo.
Če te nima namena zaposlit za ned. čas, te pač ne bo.
Točno tako. In nikjer nisem rekla drugače.
In zlahka zaposli novega na to delovno mesto. Tu je preveč fint, ki gredo v dobro delodajalca.
Samo nekaj kar se jih trenutno spomnim: neopravljen preizkus poskusne dobe, preveč bolniške, izogibanje pogodbi za nedoločen čas ( ja tud to znajo prefinjeno narest, da te da na zavod, čez par dni pa spet pogodba za določen čas), delovnega mesta ni več, presežek delavcev (ja, čez par dni pa zaposlijo tvojo kolegico), ni več obsežnega dela kot je bilo zapisano v tvoji pogodbi kot razlog zaposlitve....
Vse to vem in vse to sem tudi napisala (samo ne na dolgo in široko, kakor ti (s čimer ni nič narobe). TO pa se dogaja samo zato, ker ljudje ne poznajo dovolj dobro svojih pravic in možnosti in predvsem zato, ker jih je STRAH.
Zato prosim nehaj tukaj dajat napačne informacije!!!
V tem primeru jih nisem dajala, če pa sem jih kdaj, sem se pa vedno opravičila.
Hvala za kompliment, čeprav raje slišim besedo "razgledana".
sam včasih je pa treba prej premislit predno kaj napišeš, da ne boš slučajno komu dala lažnega upanja, da gre tožit delodajalca. Posledično pa seveda vse izgubi na delovnem in socialnem sodišču. Stroški so pa ogromni.
Na "čveku" ne razmišljam veliko, preden kaj napišem (kar se opazi). Razlika med "Čvekom" in nekaterimi drugimi forumi (in mojimi posti na njih) pa je več kot očitna.