Draga mamica,
kot mamica ti bom povedala sledeče: te popolnoma razumem, da te skrbi če otrok dovolj je, dovolj pije, je previt, vredu spi, ne joče (preveč), se zaigra, se ima lepo itd. Tudi sama sem pred letom dni dajala vse to skozi, sem se pa naučila, da MORAM zaupati vzgojiteljcama, ker nimam druge izbire. Seveda me je na začetku skbelo ali ga dovolj oblečejo ko gredo ven, ali mu dajo dovolj piti, ali je dovolj, ali ga pocartata itd. In če bi sama vse to opazila kar si ti (predvidevam, da si bila priča temu), potem bi seveda zagnala ogenj v strehi, da bi se kadilo vse do ravnateljice...
kot svetovalna delavka v vrtcu pa bom rekla takole: zakaj za božjo voljo vsega tega ne omenič vzgojitejici (eni ali drugo), ali se obrneš na svetovalno službo ali kogarkoli drugega v vrtcu??
si opozorila vzgojiteljico, da tvoj otrok potrebuje več vode, da jo je ptorebno večkrat previjat, ker je plenička prej "težka", da je potebno ritko namazat, ker bo sicer rdeča (no, to bi morale počet že sicer, pa tudi kar se umivanja ritk tiče), da otrok več poje itd.?? starši ste tisti, ki pomagate vzgojiteljicam spoznati otroke... predlagam, da vzgojiteljicama omeniš vse kar te moti (na lep način), če si pa že oz. si naletela na gluha ušesa, pa stopi do vodje oddelka/enote ali celo ravnateljice... Prepričana sem, da se bo našel nekdo, ki ti bo pripravljen prisluhnit in pomagat odpravit "težave"... Stori to zase in za svojega otroka, ker jo boš sicer s težkim srcem puščala tam, ker ne boš prepričana, da je v dobrih rokah.