dobro jutro
, vidim, da ene zelo pozno hodijo spat, naj vam jutranja kava tekne. Tudi tistim naj tekne, ki se bodo zdaj čez tole klobaso prebijale
Tokrat nekaj besed o tej dieti, ki se je zdaj tak razpasla
. Dieta ni moja, nekaj sem jo kopirala od Kitty (sosednji forum) za PCO-jevke in Nekaj od ene gospe, ki se ukvarja s prehrano neplodnih parov, nekaj z diete o razkisavanju telesa, nekaj pa še tu pa tam, pa nekaj tu pa tam odvzela
.
Bistvo te diete je da se razkisaš, vsak sladkor, vsak OH, vsak mlečni izdelek te še bolj zakisa oz ostaneš na istem nivoju. Čim večkrat se pregrešiš, čim manj se držiš diete, več časa rabi telo da se razkisa. V tej dieti bi lahko veliko stvari jedel, tudi mandarine, sladke hruške, mango, banane, sladice, kremšnite (nič ni prepovedano)....... vendar čas zdravlejnja oz razkisavanja je potem mnogo daljši. Do cilja boš prišel, vendar boš rabil dlje časa, torej mesece. Lahko bi si v trgovinah kupil neke bazične praške, ki bi ti olajšale delo, vendar jaz nisem zagovornik tega, ker tako nič ne pozdraviš, vzrok za alergije, utrujenost, glavobole,bolezni, slabo delovanje nekaterih organov, glivice, slaba prekrvaljenost, slaba jajčeca, slaba presnova, slab metabolizem, napihnjenost, vetrovi..... še vedno ostane. Vse je tudi odvisno koliko je tvoje telo zakisano, če sploh je, saj ni nujno, da je zakisano
. Sem slišala, da probaš s kozarcem vode, v katerega zjutraj pljuneš prvo jutranjo slino (brez predhodnega splahovanja ali zaužitja). Če se slina spusti dol ali se kake nitke vlečejo proti dnu, potem si močno zakisan. Če ostane slina čist na vrhu, potem si ok. Diete se lahko vseeno držiš, saj je zdrava in ugodna v času postopkov, se pa lahko večkrat prekšiš oz uživaš v prekrških
. Z zelenjavnimi sokovi pa povečaš prekrvaljenost maternice (potrebno dlje časa pit, ni zadosti 1-2 tedna, je pa vseeno boljše vsaj toliko kot nič, saj sokovi so še za druge stavri dobri, ne samo prekrvavljenost)
To je en del diete, drugi del diete je povzet iz diete za tiste, ki imajo PCO. jaz sem od njih povzela skoraj vse stvari, saj so pomembne pri delovanju jajčnikov in pravilne presnove inzulina, ki nekako vpliv ana jajčnike oz kvaliteto jajčeca. nE ZANM STROKOVNO TO POVEDAT
. Tole se mi je zdelo pomembno predvsem če imate slaba jajčeca, slabo kvaliteto in zaradi tega lahko tudi slabe zarodke. Obe dieti se skoraj povsem prekrivata, nekaj sem samo dodala in nekaj odvzela, s preštudiranjem interneta dodadla še nekaj primesi alternative (refleksoterapija, poslušanje telesa, masiranje jajčnikov, joga, dihanje, sproščanje, zapisovanje pozitivnih misli...).
Kar je najpomembnejše: Zavedati se morate, da ni nujno, da ti pomaga, ker smo ljudje različni, ker ne veš kaj je dejansko tvoj oz vajin vzrok. Je pa fajn, da se nečesa takega lotiš, ker potem veš, da si v tem postopku nekaj zase naredil, da ti tole da neko dodatno voljo in moč, ter seveda poveča upanje, da pa mogoče bo zdaj res pomagalo. Že ta občutek je en velik pozitivizem. Zato pa povdarjam, da naj bo dieta z veseljem narejena in ne z nekim strogim odrekanjem in trpljenjem, ker si s tem samo škodimo. ( to sem ravnokar napisala eni v ZS in velja za vse, ki hočejo sprobat kaj novega). Pravtako, bi vse novinke oz tiste ki gredo 1,2,3 v postopek opozorila naj pozabijo na dieto, naj raje uživajo in si sproščujoče metode priskrbijo. Lepo je skrbet za zdravje in zdravo hrano jest, lahko se držijo nekih smernic, vendar strogih diet in odrekanj, pa pustite, za kasneje, ko boste že vse aribute porabile.
Bistvo vsega je psihološka in fizična pripravljenost, sproščujoš in pozitiven pristop v mesecu, ko se nam dogaja sto na uro. Same sebe dobro poznate in veste kaj je za vas tisto ta pravo
.