IZVIRNO SPOROČILO: na_go
IZVIRNO SPOROČILO: Shania
IZVIRNO SPOROČILO: al bina
Okoli vetov jih pa res ne nameravamo voziti. WTF?
Valda, sej je samo mačka.
Jaz pa razumem al bino. Pri nas je bil isti šmoren. Pa valda ne serjemo denarja. In tukaj se vse začne in konča. In pika.
No, jaz pa ne. Pri meni se vse začne in konča, ko pomoč potrebuje ŽIVO BITJE.
Ne bom pozabila pogleda srne, ki jo je nekaj minut pred mojih prihodom zbil avto, pa odpeljal naprej. Ne bom pozabila trpljenja in bolečine, ki sem ga videla v njenih očeh.
Ne bom pozabila pogleda muce, ki jo je zbil avto, pa odpeljal naprej. Ne bom pozabila trpljenja in bolečine, ki sem ga videla v njenih očeh.
Ne bom pozabila prikupnega mešančka, ki je povožen ležal ob cesti, vsaj kakšen dan ali dva. Nihče se ni ustavil, da bi mu pomagal. Umiral je ob cesti sam, v bolečinah in trpljenju. Verjetno so ljudje, ki so šli mimo v glavi ponovili prav tvoj stavek.
Vse to, ljudje VIDIJO, pa NIČ ne storijo. Ne ustavijo se, ne pogledajo. Kot, da živali bolj kaj manj, kot nas ljudi. A zato, ker ne morejo govoriti, je prav, da jih pustimo, da pred našimi učmi trpijo? Umrejo? Saj je vseeno?
Vidiš, tukaj se pa pri meni vse začne in konča. Kot ne bom pustila človeka, da umre ob cesti, tako ne bom pustila živali. Ne, da umre, ne da trpi, ker potrebuje veterinarsko pomoč.