IZVIRNO SPOROČILO: piskot
frrr jaz pa mislim, da ti se ni treba panicarit. ko je imel martin virozo, je imel drisko (bruhal ni) cele 3 dni, preden sem ga peljala k dohtarju. tudi on popije cez dan kaksih 50 ml, pa mal kompota poje, pa juhe. ampak takrat se je dojil se 3 ×, pa je rekla, da ni dehidriran, da prav fajn kaze kar se tega tice. a ves, zdaj ko se dojijo res ful popijejo po mojem, tako da ni panike. pac ponoci nadomesti.
evo znaki dehidracije:
- razpokane in živo rdeče ustnice -> ima suhe in rahlo razpokane
- suh, lepljiv in obložen jezik -> ok, to ni očitno
- ustna sluznica je suha, slina gosta -> ok, to tut ne
- oči so temno obrobljene in upadle -> ja
- pri dojenčku je vdrta velika mečava -> pri Jaši je tut, pa ni več dojenček
- koža je bleda in hladna -> ja
- kožna guba se počasneje izravna -> se izravna, ampak je res manj elastična... bolj podobna koži starčka
- srce bije hitreje kot ponavadi -> nisem opazila
- otrok malo ali nič ne urinira -> ok, danes je kar nekajkrat lulal, čeprav manjkrat kot ponavadi... a večkrat kot zadnje dni
- urin je temno obarvan, bolj gost in zaudarja -> ok, to ne
- otrok je razdražljiv in nemiren -> hm... enih 3x je pa danes res brezveze začel jokat
- otrok se ne zanima za okolico in veliko spi -> čez dans spal 1x uro in pol... sicer pa veliiiko preležal po tleh po celem stanovanju

vleže se pod računalniško mizo, v dnevni, v jedilnici, na hodniku, v kuhinji... kjer pač je... če pade, se kr uleže in mau počiva

pripnem kakšno fotko kako to izgleda
- otrok izgublja na teži -> ok, to tut ne... jo drži, izgubil je v sredo, zdej pa stagnira