Ti mal živiš u oblakih, ni vse tako enostavno. Nekateri se rodijo v srajčki.
Študij stane, marsikdo bi rad študiral, pa si študija preprosto ne more privoščit. Tudi za uresničevanje projektov (odpret obrt npr.) je treba imet kapital. Nekateri pa tudi z dokončano izobrazbo ne najdejo zapposlitve, ali pa grejo delat za 600€ plače, ker je bolje kot nič.
Ne gledat tko črno-belo.
Evo, vidiš to so pa izgovori. Ne moreš si privoščit študija. Jaz sem prvo leto študirala redno, ker nisem imela časa delat sem se prepisala izredno, ker se pač sama preživljam. Vsak letnik je bil 580.000 sit, en letnik se dve leti dela torej letno 290.000. Zraven je moj tud izredno študiral, njegov letnik 400.000 sit. Torej sva skupno dajala 690.000 letno sam za šolo. Zraven oba delala, on zaposlen jaz prek študenta. S takrat jaz 500sit na uro, on povprečno slovensko plačo, živela pri njegovih. Med vsem tem časom še šparala in si stanovanje kupila. In zdej po koncu šole odplačujeva kredit in uživava. Jaz sem se sedaj vpisala na podiplomca, raj ne napišem kolk stane. Nism nit na morje šla zarad tega. Men se zdi da se mi bo obrestoval. Večina pa itak gleda sam danes, nič na jutri. In ja uživam oz. oba uživava. Zasluženo. Sami izgovori so v ljudeh.
In ja študij si trenutno lahko privošči še vsak. Dokler je delo prek študenta možno. Sam potrudit se je treba.
Moja najboljš prijateljica je pa redno naredila VPŠ, zraven pa vsa štiri leta delala. In se sama preživljala, tud najemnino plačevala in vse. In lani med porodniško še univerzitetno nardila. In si zasluži vse kar ma.
Aja...jst se nism rodila v srajčki, mami prav da sm bla kar nagec
Aja pa za obrt ne rabiš denarja verjemi da ne. Sva odprla popoldanca, plačala par € za registracijo podjetja in že pridno delava. Brez kakršnga koli vložka. Se treba znajdt. Pa delat. Jaz se ne počim na kavč k pridem domu, moj tud ne. Se slej ko prej obrestuje.
Verjetno je to vse mal težje izpeljat če imaš že otroke, sam to je pa pametno prej mislt.