writing-img

RE: Ali solite zelenjavne kašice?

clock-img

03.11.2007, 21:13

clock-img

Mesečnica

pencil-img

606

IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Po 6. mesecu se lahko da mal kisle smetane, prej pa tko ni dobro uvajati. Vsaj po mojem mnenju je pr 4ih recimo čist prekmalu.

Jaz sem nujno morala začeti z uvajanjem GH, ker user posted image žal že od dopolnjenih 3 mesecev dobiva le še adaptirano mleko - moje je presahnilo user posted image . Pri dopolnjenih 4 mesecih je mleko naenkrat začel zavračati, zato je bilo res treba poskusiti GH. Na srečo nama je uvajanje dobro steklo, uspelo pa mi je tudi to, da mali zjutraj in zvečer brez ugovarjanja (beri: dretja na ves glas, da postane povsem zaripel) poleg mlečne kašice poje en obrok mleka user posted image .

clock-img

05.11.2007, 23:11

clock-img

Brbs

pencil-img

608

Po mojem je fajn, da se s cukrom in soljo ne pretirava v prvem letu otrokove starosti, ni pa fajn, da se ga striktno omejuje s tem. Zakaj? Ker:
- da ga ne zvije, ko pride v jasli ali k varuški, kjer jejo normalno slano hrano, če še prej ni okusil nič slanega
-  da ne poje cele torte drugim otrokom na prvem rojstnem dnevu, kamor bo povabljen, ker mu doma ne dajo nič sladkega.
user posted image
pa to se res dogaja!

clock-img

06.11.2007, 10:32

clock-img

sneška_

pencil-img

712

Čisto malo soli samo da bimelo kakšnega okusa.Drugač meni je brez soli jed za nič zakaj pa da otroka matram.

clock-img

24.11.2007, 21:17

clock-img

massylou

pencil-img

539

Meni je dr. rekla, da po 6 mesecu lahko dam malček soli v zelenjavo, ampak res malo. Če te pa skrbijo ledvičke, mu daj pa (če soliš) več za pit. Ledvičke bodo lažje delale.

Je pa to s soljo stvar posameznika, ker tudi pediatri včasih različno govorijo.
Mi solimo (za spoznanje) in veliko pijemo, pa je vse ok.

clock-img

24.11.2007, 21:19

clock-img

massylou

pencil-img

539

Za cuker pa jaz mislim, da ni dobro navajat preveč. So potem zobki problem in lahko se tako navadi, da necukranega sploh več noče jest.

Moja 2 bratranca sta mela celo otroštvo ČRNE zobe, cuker sta pa tlačila PoVSOD (tudi v solato in vodo za pit).user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem