cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Niso mi všeč novodobna imena...

clock-img

06.11.2007, 19:07

clock-img

Anonimen

Kakor že naslov pravi...ne razumem zakaj se vse odločate za imena s tremi črkami oz. enoložnice? Ali je to zdaj moderno?

Ko brskam po forumu je debata bolj ali manj o istih imenih ... Nina, Maja, Miha, Jure, Nejc, Manca, itd. user posted image   Me spominja na frazo "Janez Novak"..

Meni so všeč mogočna imena, ki otroku že od samega začetka posredno oblikujejo karakter.

Primer fantki:
- Aron
- Adrijan
- Evan
- Kris
- Leon
- Leonard
- Maksimilian
- Marcel
- Oskar
- Rafael
- Valentin
- Viktor
itd.

Za punčke:
- Carmina
- Glorija
- Ivana
- Klementina
- Lejla
- Linda
- Rossa
- Samanta
- Viktorija
- Valentina
itd.

Kaj mislite ve?

clock-img

06.11.2007, 19:10

clock-img

NEVA-1

pencil-img

487

Kakor komu paše............

Dvomim, da ima ime veliko zveze s karakterjem?

clock-img

06.11.2007, 19:11

clock-img

NancyF

pencil-img

95

Živjo!
Men so pa ravno všeč novodobna imena,kot npr.

za punčke:
- Trina
- Brina
- Clea
- Neja
- Tia
- Taja, itd.

Za fantke:
- Nejc
- Lucas
- Brin
- Tim
- Nik
- Maj, itd.

No....itak je pa to stvar okusa. Še dobro, da ni vsem vse všeč.....user posted image

clock-img

06.11.2007, 19:13

clock-img

FORZA

pencil-img

521

user posted image jas sem tudi nekako izbirala neka taka imena. Nič izmed novodobnega mi ni bilo všeč.
No naš najmlajši je Marceluser posted image

clock-img

06.11.2007, 19:16

clock-img

Anonimen

Primer fantki:

- Oskar
- Valentin
- Viktor
itd.

Za punčke:
- Ivana
- Klementina
- Viktorija
- Valentina

Ta so mi sprejemljiva. Ostala pač ne.

Pa meni tud niso všeč razni piji, tiji, puji....in na splošno mi niso všeč imena na tri črke, razen Eva in Ana. Všeč so mi pa imena z pomenom. No za svoje otroke imam imena že izbrana. So zelo redka, z zelo lepim pomenom. Sam povem jih pa neuser posted image .

So mi pa všeč:
-Ožbej
-Lovro
-Aljaž
-Andraž
-Andrej
-Gašper....

-Katarina
-Mirjam
-Ines
-Manja
-Klara
-Katrin.....

clock-img

06.11.2007, 19:44

clock-img

Mlada mamica

pencil-img

397

Živjo!
Men so pa ravno všeč novodobna imena,kot npr.

za punčke:
- Trina
- Brina
- Clea
- Neja
- Tia
- Taja, itd.

Za fantke:
- Nejc
- Lucas
- Brin
- Tim
- Nik
- Maj, itd.

No....itak je pa to stvar okusa. Še dobro, da ni vsem vse všeč.....

Se pospišem!
Tvoja imena Anja PH pa me spominjajo bolj na Angleže,pa na Kralje,Vikinge...bolj na tiste čase!Moje mnenje!user posted image

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

clock-img

06.11.2007, 19:51

clock-img

Anonimen

Sofisticirana so ja user posted image  ...kar je tudi namen user posted image

clock-img

06.11.2007, 19:51

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Meni so všeč mogočna imena, ki otroku že od samega začetka posredno oblikujejo karakter.

In kako ga našteta imena po tvoje oblikujejo?user posted image  Posrednouser posted image

Zame osebno neumno razmišljanje. Nobeno ime, ne staro ali novodobno, ne kratko ne dolgo, otroku ne izoblikuje karakterja. Otrok ga ima v genih, en del, drugo pa doprinesejo starši s svojo vzgojo in okolica.

Imam bolj občutek, da si starši z imeni nabijajo svoj ego, kot pa da bi otroku izoblikovali s tem kakršenkoli karakter.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

06.11.2007, 19:52

clock-img

Anonimen

Niso mi všeč novodobna imena...

Prav.

clock-img

06.11.2007, 19:52

clock-img

ElaM

pencil-img

2667

Kakor že naslov pravi...ne razumem zakaj se vse odločate za imena s tremi črkami oz. enoložnice? Ali je to zdaj moderno?

Ko brskam po forumu je debata bolj ali manj o istih imenih ... Nina, Maja, Miha, Jure, Nejc, Manca, itd. user posted image   Me spominja na frazo "Janez Novak"..

Primer fantki:
- Aron
- Adrijan
- Evan
- Kris
- Leon
- Leonard
- Maksimilian
- Marcel
- Oskar
- Rafael
- Valentin
- Viktor
itd.

Za punčke:
- Carmina
- Glorija
- Ivana
- Klementina
- Lejla
- Linda
- Rossa
- Samanta
- Viktorija
- Valentina
itd.

Kaj mislite ve?

Od tvojih predlogov je meni lepo ime samo Valentina, pa nisem pristašica tročrkovnih imen, da se razumeva.
Meni so tvoji predlogi, ki te spominjajo na Janeza Novaka  všeč, zdijo se  mi lepa imena, niso muhe enodnevnice.

:)

clock-img

06.11.2007, 19:54

clock-img

ElaM

pencil-img

2667

Sofisticirana so ja user posted image  ...kar je tudi namen user posted image

Ah, ja,....user posted image

:)

clock-img

06.11.2007, 19:56

clock-img

sasa79

pencil-img

217

Hm, še sreča, da imamo toliko imen in različne okuse, ker iz tvojega seznama mi ni niti eno všeč.

Sreča... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni tvoje življenje z ljubeznijo.

clock-img

06.11.2007, 19:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

06.11.2007, 20:03

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

In kako ga našteta imena po tvoje oblikujejo?user posted image  Posrednouser posted image

To pa tudi mene zanima.user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.11.2007, 20:09

clock-img

Anonimen

O moj bog,koliko prahu in debat okoli imen.najboljše je bilo v časih naših starih staršev,ko so bili vsi Ivani,Franclni,Jožeti,Janezi,Marije,Ane,Jožice,Antonije.
takrat se ni nihče ob nikogar izbiro spotikal.Imena so šla od očeta do sina od deda do vnuka,in od mame do hčere in babice do vnukinje.

clock-img

06.11.2007, 20:12

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

To pa tudi mene zanima.user posted image user posted image user posted image

Pa mene tuduser posted image

K moje ime pomeni cvetoča rožica. Nekej zelo milega v glavnem. Ful zadaneuser posted image user posted image user posted image

Pa strica mam Viktorja. Zelo aristokratsko ime. Vse kar je na njemu aristokratskega je njegov pivski vampuser posted image

Ime ne naredi človeka, človek naredi imeuser posted image

clock-img

06.11.2007, 20:17

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Meni so pa všeč user posted image

Kakor komu paše, ne vem zakaj je treba debatirat o tem. Še dobro, da imamo tako različne okuse.

clock-img

06.11.2007, 21:33

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Kakor komu paše, ne vem zakaj je treba debatirat o tem. Še dobro, da imamo tako različne okuse.

Se podpišem. Vsak da svojemu otroku ime, ki mu je všeč.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

06.11.2007, 22:00

clock-img

hrabra miška

pencil-img

876

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Se podpišem. Vsak da svojemu otroku ime, ki mu je všeč.

Evo še jaz se podpišem, če pa že sprašuješ za mnenje, mi pa nobeno od tvojih naštetih ni všeč.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

clock-img

06.11.2007, 22:02

clock-img

Anonimen

ne razumem zakaj se vse odločate za imena s tremi črkami oz. enoložnice?

Od kje ti pa ta podatek user posted image

clock-img

06.11.2007, 22:33

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

Pač imamo različen okus. Včasih je že s partnerjem težko najti ime, ki je obema všeč. Sicer pa se sploh ne sekiram kaj si kdo misli o imenu, ki sem ga izbrala za svojega otroka.
So mi pa zelo všeč moška imena na tri črke Tim, Nik, Žan, Jan...user posted image

clock-img

06.11.2007, 22:58

clock-img

Zamima

pencil-img

6527

karakter se ne oblikuje glede na ime, Jaz bi lahko bila Elizabeta 15. pa bi bila še vedno samo jaz user posted image

sicer pa tudi meni niso všeč novodobna imena, ampak tista imena, katera si na začetku naštela niso novodobna - vsaj za moje pojme ne.

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

clock-img

06.11.2007, 23:09

clock-img

Anonimen

zakaj se vse odločate

Ne VSE.user posted image

Sofisticirana so ja ...kar je tudi namen 

Obleka naredi človeka, človek pa obleko.user posted image
Tvoje ime je tudi mogočno, sofisticirano, ....? Kakšen karakter imaš? Si mogočna, sofisticirana? Ali te ime omejuje, da bi bila in ali je mogoče ime "krivo" za tvojo nesofisticiranost?

clock-img

06.11.2007, 23:28

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

Moja otroka pa imata oba imeni na 3.črke in meni se sploh ne zdita novodobni imeni, ker tastarejši bo kamlu star 11.let in mu je, že od rojstva, ime Gal. To ime najdeš v Samorastnikih, ki jih je napisal Prežihov Voranc (ki pa je že več kot 50.let pokojn). Ta mala pa je Ela. Mogoče si že kdaj slišala za Elo Peroci? Pokojna pisateljica, ki se je rodila pred skoraj 100.let. 

Moje ime ima 8.črk, torej imam po tvoje močan karakter? user posted image  Tud prav.... user posted image user posted image user posted image   

clock-img

07.11.2007, 08:23

clock-img

Anonimen

V izogib raznim izpadom, ki se dogajajo na podlagi misinterpretacij.

Prvič; ker je to forum, se lahko debatira o vsem, mar ni res. Nekaterim so bedaste debate o imenih, drugim o rabljenih ali novih lupinicah.
Napisala sem pač kar si mislim, z nikakršnim namenom, da bi me kdo demantiral. Nikogar nisem obsojala/kritizirala neposredno in tudi neposrednega obsojanja/kritiziranja nisem pričakovala nazaj. Vsak ima svoje mnenje. V primeru, da se je katera počutila osebno izzvano, je to njen problem.

Drugič; dejstvo je, da sem se počutila malce trapasto, ko sem v mladosti imela dve soimenjakinji v razredu. Ravno tako imam mešane občutke glede imen, katere načeloma uporabljajo za poimenovanje psov.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem