IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Če jih bo enkrat ali dvakrat temeljito fasal nazaj, ga bo najhitreje minilo.
no, s tem se zelo strinjam. kdor tepe, je enkrat tudi sam tepen.
naša sicer ni neka pretepačica (da ne bo tako izpadlo

), zna pa mahniti, ko ji kaj ni prav. jaz jo predvsem učim, da se na šibkejše nikoli ne sme spravljati, da se mora znati pogovoriti - zato ima jezik, da se nikdar ne smejo s skupino otrok na koga spraviti... to ji ne govorim tako kot zdaj vam, ampak se pač pogovarjamo vsi skupaj o raznih situacijah in ji povemo kako pa ta otrok zdaj trpi... to je pač moja stran. enako bi se poskusila pogovarjati z otrokom, ki bi bil bolj plašen.
meni se zdi ključno, da poskusimo otroke naučiti čutiti z drugimi (razviti empatijo). otroci, tudi majhni, znajo biti zelo kruti. seveda so eni bolj ekstravertirani in pogumni, drugi pa bolj vase zaprti in plašni. ampak na starših je (in konec koncev tudi na vzgojiteljih), da pač svoje otroke usmerjajo ali biti bolj sočutni, ali spodbujati, da so bolj pogumni.
jaz bi se pogovorila na kakem od sestankov o tem, ali pa s starši in vzgojiteljico. kaj jaz vem no, kdo bi to lahko vzel kot napad. če pa vam uspe razviti lep in konstruktiven (neobtoževalni) pogovor, pa bi znalo obroditi sadove.