Jaz pa točno vem, kaj je hotela povedati MarijaPo.
Pavšalni nasveti tipa "zakaj še nisi spokala stran od njega" ali pa pripombe tipa "kar naredi samomor, če ne znaš drugače" lahko daje samo nekdo, ki nima pojma, kaj s tem povzroča. Ženska je brez samozavesti, res potrebuje, da jo nekdo dregne, da se zamisli, ampak kaj ko bi vseeno z nasveti poskušali narediti več koristi kot pa škode.
Na forum se obrnejo ljudje v stiski, ker se nočejo (ali pa ne morejo iz različnih razlogov) na koga kaj bolj kompetentnega kot je trop uporabnikov, ki se tu kratkočasijo. Zato bi bili včasih vseeno lahko malo bolj previdni.
In ja, jaz pa sem poznala nekoga, ki je iskal rešilne biljke tudi na forumih, pa ga nikjer nihče ni jemal resno. Veliko ljudi pač samo čustveno izsiljuje. Nekateri se pa ubijejo zares. Kot se je ta. Pa sem prepričana, da bi lahko to preprečili, če ne bi bili nekateri tako hudičevo pametni in hitri pri nasvetih. Ni mu mogla pomagat isto kot on labilna partnerica, jasno da ne.. Še manj pa neresni čvekači na forumih. Napisal je nekaj poslovilnih pisem, delčke tudi objavljal na forumih in chatih.
Najbrž pa o tem ne moreš soditi, dokler na primer ne najdeš svojega odraslega otroka obešenega na podstrešju in se do konca svojega življenja sprašuješ... Postavite se v kožo takšne mame na primer.
Sem mislila še pisat o problematiki psihičnega in fizičnega nasilja nad ženskami, ujetost v ta krog, pa kako nenavadno razmišljajo ženske ujete v takšno situacijo. Ampak mislim, da je brez veze, itak se večina ne bo poglobila... Me jih težko razumemo. Nasveti o tem kako naj spokajo, so pa tako neprimerni kot nasvet, da naj lačni, če nimajo kruha, jedo potico...
Prvotno so bili forumi kot je RR namenjeni iskanju nasvetov, včasih tolažbi, ampak trenutno je zgleda namenjen res le čvekanju. Pa večina misli, da mora povedat svoje mnenje, čeprav ne ve niti iz lastnih niti iz tujih izkušnej ničesar o zadevi.