Pozdravljene!!
No, pa si bom le vzela nekaj časa, da vas pozdravim in opišem svojo drugo porodno izkušnjo!!!!
Začelo se je nekako 18.4. popoldne, ko so se popadki začeli na 45 minut in kasneje na pol ure, vse tja do 23. ure zvečer. Seveda sem po slavnem petkovem Big Brotherju zaspala in se zbudila ob 01.20 z zelo močnimi popadki na 10 minut - takoj sem vedela, da je to to. Po dolgem sprehajanju po stanovanju in ko sem pospravila že skoraj vse omare, pa so se popadki začeli stopnjevati na 7 minut in kasneje na 5 minut. Tako sem ob 03.30 bila oblečena in spakirana za P, ko sem v dnevni sobi še predihovala popadek, pa je naenkrat STREESSSLOOO!POTRES!!Mislila sem, da se mi bo podrl svet. Od potresa dalje so bili popadki na 3 minute. Zato sva se z možem ob 04.15 odpravila v P, kjer so mi najprej naredili ctg, ki ni kazal jakosti mojih popadkov. Sledil je pregled, med katerim se mi je odluščil čep in sprejeli so me v porodno. Najprej klistir, potem slavna "papirologija" in kar naenkrat ob 05.30 popadki na 1 minuto in pol, ob 6.00 pa že na minuto. Sprejela me je babica Martina, ob šestih pa je prišla najbolj čudovita oseba Trboveljske porodnišnice - babica Brigita - resnično ANGEL IZ NEBES.Prregleda me in ugotovi, da sem odprta 7-8 cm in takrat tudi poči "mehur", torej predihavamo še naprej, od tod dalje na postelji. Vmes še malo slabosti in bruhanja in seveda najintezivnejši in boleči popadki. Ampak ves trud in bolečine so bile poplačane ob 7.16, ko se je na svet pridrl 3890 g in 55 cm dolg čisto naš Ožbej. Med porajanjem sva imela nekaj težav, ker je imel popkovino ovito okrog vrata, tako da se je revček močno namatral in ven prišel popolnoma moder - velik šok zame.Potem pa šivanje in crkljanje.
Iz P sva odšla četri dan, zelo mešanih občutkov. Sestre so nekatere zelo vredu, spet druge so tam, da jim čas mine. Vsaka čast babici Brigiti, ki ima poleg natrpanega urnika še toliko energije in moči, da se s porodnicami poheca, jim pomaga v najtežjih trenutkih. Prekrasna je bila tudi otroška sestra Zvonka, ki je na realen način prikazala dojenje in odgovorila na vsa vprašanja, ki so nas mučile. Pohvala gre tudi pripravnici Moniki - upam da jo zaposlijo v P. Drugače pa to ni mamicam prijazna porodnišnica, ker si utrujen in izmučen do konca - "počiješ" šele doma. Super je, da so obiski za partnerje in otroke sedaj od 11.00 do 18.00, ker je res fino bit skupaj, pa da se vsaj stuširaš lahko v miru.
Tako, to je bila moja druga izkušnja. Če jo primerjam s prvo - prvi porod zelo, zelo dolg in manj intenziven in boleč, drugi porod zelo hiter, ampak veliko bolj intenziven in boleč!!SKRATKA, JAZ MAMO DOST, tretjič ne grem!!!!
Lep pozdrav in uživajte s svojimi trebuščki! Jaz ga nič ne pogrešam, ker se imam sedaj veliko bolše in uživam v materinstvu. Res pa je, da je s ta veliko hčero zdaj več dela, kot z malim!!!