IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica
. Še niso januarčice nič povedale, če nam dovolijo, da klepetamo z njimi
Drugače pa še ne najdem veliko časa za RR. Ko se bodo vse te začetniške težave umirile, bo boljše.
Z mlekom in dojenjem imamo probleme, ker nikakor ne ugotovim, če ga imam dovolj. Pa malo s spanjem, naekrat več Gašper noče spati v svoji posteljici, pa s kakanjem, vedno se pokaka po hranjenju, potem pa ga s previjanjem zbudimo.....
Sem pa jaz tudi napisala svojo porodno zgodbo, predvsem pa to, da se je Gašperju zelo hudo godilo in da bi se zelo slabo lahko vse skupaj končalo
Pa ni nobena nič napisala... Jaz sem pa takšna jokica zadnje dni, ko me daje neka otožnost, pa sem se malo potožila, da ni nobena nič opazila. Sicer pa vem, da imate polno svojih težav. Mislim na vse vas
Glede tega ali vas sprejmemo nazaj...Začele ste kot Januarčice in tudi ostale. Jasno, da vas

.
Sicer nisi napisala glede dojenja zakaj te skrbi, da ne bi imela dovolj mleka, pa vendar... Glej, moj sin se je dojil na 1,5h podnevi, ponoči pa če smo uspeli do 2,5h presledka narediti je bilo že veselje. Torej, moj je bil požrešnež, kar se mu je tudi poznalo.
Če otrok napreduje (če nimaš, pa te zelo skrbi si priskrbi tehtnico) se nimaš kaj bati in sekirati. Če pa ne napreduje.... Sicer pa več boš dojila, več mleka bo. Pa še nekaj, kar sicer pravijo da ne drži, pa sem jaz preiskusila, da drži.. Če dovolj ješ, dovolj kvalitetno in ne oslabljeno hrano, je tudi mleko dovolj močno. Jaz sem jedla res tako, pa nisem zaradi tega kg pridobila (tega se ponavadi porodnice bojijo), temveč sem bila po 8.mesecih dojenja na -6 kg teže pred zanositvijo.
Spanje v svoji posteljici... Pri nas je bilo to malo uganka. Najprej sem ugotovila, da ga zebe. Ko se je potem to normaliziralo, sem ugotovila, da mu očitno ne paše položaj postelje in ko sem jo obrnila, je bilo o.k. Moj je namreč kot dojenček vedno spal v svoji posteljici, nikoli pri nama, kar je po moje najbolj "zdravo za otroka", ne pa toliko za mamico, ker mora vstajati. Ne odnehaj prehitro z vztrajanjem spanja v svoji postelji. Prej boš popustila, prej boš imela težave.
Glede previjanja pa ti nimam kaj drugega reči, kot samo to, da ga ponoči previjaj v čim temnejšem prostoru (na začetku je težko, potem se pa navadiš), čim hitreje in brez pogovarjanja. Pri nas je to "palilo" in je vedno zaspal nazaj.
Za tvojo porodno zgodbo pa... Oprosti, jaz sem jo očitno spregledala. Ponavadi se mi nabere nekaj strani čtiva in bolj preletim kot berem, če pa je bila še kje blizu tistih tvojih slik malčka, potem pa itak, ker sem slike pa videla in gledala.
Pikica