IZVIRNO SPOROČILO: jana30
Ultiva je to Ultiva in to je eden izmed anestetikov, za katerega se pred anestezijo odloči anesteziolog, PCA črpalka je črpalka z zdravili proti bolečinam in jo event. tudi lahko dobiš ob oz. po carskem rezu, mislim da obeh stvari ne dajejo nikjer za naraven porod.
Prej ti svetujem da se malo o zadevah informiraš.
ne razumem točno kaj si hotela povedati.
Ultiva pomeni način poroda kjer dobiš sredstvo proti bolečinam: remifentanil.
Tale Remifentanil ti pa lahko vbrizga anesteziolog ročno (mu rečeš Zdaj, ko začutiš popadek) ali si ga pa pustiš v žilo sama preko te PCA črpalke. Enostavno pritisneš nanjo.
Predoziranja ni. kar pomeni, da ne moreš pritiskat non stop. Je narejena najmanj na 2 minuti. Prej ti analetika ne bodo dali oz. ti je črpalka ne bo spustila. Četudi so popadki pogostejši ti učinek drži 2 minuti.
Omamljenost otroka?

Ne vem no...meni je smešno. Moj otrok ni bil omamljen, niti zaspanec. Mogoče bi mi celo pasalo, da bi se spočila. Čeprav tega ne bi rabila, ker si itak spočit in se sploh ne počutiš, da bi rodil.
Ne, bom rekla, da pa kateri otrok ni bil zaspan. Ampak glej, četudi ti dajo navadno injekcijov žilo, lahko fasaš zastoj srca, če pride zrak v žilo. tako, da.... Preberite si na škatlici z vitamini stranske učinke.
Hvala bogu za Ultivo. Zmanjša 80% bolečine, čutiš vse, ni te strah, da bi ti hrbtenjačo poškodovali...