IZVIRNO SPOROČILO: LARA
včasih zgleda da so eni po defoltu luzerji eni pa vinerji. eni vedno lahko serjejo s polno ritjo in vse v življenju jim je super in vse jim ratuje, enim se pa vse kar primejo v roke zdreka. in močno sem prepričana da je to v katero grupo padeš zelo zelo odvisno od posameznika že začenši s tem kako razmišljaš.
Pa si mogoče razmišljala, da vsi ljudje nimajo enakega izhodiščnega položaja?
Da nekateri odraščajo v razbitih družinah, polnih nsilja, da jim nihče ne vcepi v glavo občutka vrednosti, nihče jim ne da občutka ljubljenosti. A lahko tak človek sam sebe ceni, lahko tak človek ima sam sebe rad? Ti jaz povem da NE MORE. Zato, da pa se ti upreš takemu obnašanju partnerja, pa moraš sam sebe cenit, se spoštovat in se imeti rad.
Da ti povem svojo izkušnjo. Odraščala sem v družini, kjer sta se starša prepirala na žive in mrtve vso mojo mladost. Nista izbirala besed. Vedno sta mi dajala občutek, da itak nisem sposobna, da nič ne znam, da me itak nihče ne bo imel rad ker se tako obnašam. (Bila sem depresivna zarai njunih prepirov).
Dolgo sem se borila s temi mislimi o nevrednosti ljubezni, sreče.... Potem pa sem se spravila k sebi, začela delat na sebi, svoji samozavesti. In sem dobila fanta.
IN se je ponovila zgodba moje rodne družine - on ego, jaz pa sem prosjačila za tisti mali kanček ljubezni. Lazila za njim, ko je bil užaljen, ker ni bilo vse po njegovo. prenašala njegove izpade....
Kaj sem dosegla? NIČ. Samo sebe sem spravljala v obup. KOnčala sem z njim. Ampak še dolgo sva se slišala po telefonu in se videvala. Hvala Bogu sem bila tolk pametna, da nisem več šla nazaj v tisti pekel.
Ne ni me pretepal, je pa izvajal psihično nasilje nad mano (nisem sposobna, pojma nimam - kaj znano?).
In jaz sem trpela, za voljo tistih pičlih nekaj trenutkov lepega.
Ampak jaz sem imela ob sebi ljudi, ki so me podpirali in mi pomagali.
marsikatera (in marsikateri) v teh trenutkih nima ob sebi nikogar. In sam si ne znaš pomagati. ker ne veš kako. Tudi če prideš na RR in pojamraš, se ti ne bodo kar naenkrat odprla nebesa. Počasi, počasi se ti bo začelo svitati v čem je keč. Ampak to traja. Pri meni je na srečo samo pol leta. Pri drugih lahko traja par let.