jaz mislim, da je čisto možno, da ti kivi preveč poviša sladkor, še posebno če je zelo zrel in sladek. 3 kiviji se mi zdijo kar velika mera, preveri če si prav razumela. Tudi jaz mislim, da je enota kruha 30g. Vprašanje je kakšen rženi kruh si kupila oz. kaj vsebuje - mogoče čisto majhen delež rži in je lahko to vzrok. Jaz si zaradi tega doma pečem kruh.
Se mi pa zdi tvoj zajtrk kar obilen, glede na mojega, ki sploh ni majhen. Napiši koliko enot ćesa smeš pojesti.
Si meriš KS tudi pred obrokom?
Katina in asra: Kot zgleda, je res nekaj na tem kiviju in tudi kruhu, po vsej verjetnosti. Ja, res sem se zmotila v količini rženega kruha, vendar tako ali tako nisem pojedla več kot tri enote, ker enostavno mi je preveč toliko kruha. Kupila sem si ržen kruh, tistega kislega, ki pride pakiran v tankih rezinah...
Danes zjutraj sem za zajtrk jedla:
Jogurt (200 g) - več kot 1E, ker sem izpustila kategorijo maščobe (npr. skuto)
maline in črni ribez (200g)
Pšenični otrobi (25g) - v jedilniku, ki sem ga dobila piše, da bi lahko 3E, meni je 1E čisto dovolj, ker drugače ne morem vsega pojesti
Po zajtrku sem skočila na kratek sprehod in mela sem
5,3 mmol/l, kar je v primerjavi z včerajšnjim res velika razlika (7,9)
Sladkor si merim 3x na dan, po zajtrku, kosilu in večerji, pred obroki mi ni potrebno.
Za zajtrk bi lahko pojedla še 1E mesa, vendar meni to res ne paše in tudi količinsko ne morem toliko pojesti na dan. Mislite, da premalo pojem in da s tem spet škodim otroku, da dobi premalo hrane?
Pa še to - verjetno je res razlika, ali si sladkorni bolnik tipa 1 ali pa imaš NS. Meni je tudi zdravnica rekla, da bi morala sladkor spraviti pod 6,6 mmol/l.
Pa še nekaj glede hrane ... včeraj sem si kupila
pirin zdrob in sem prebrala, da ga lahko skuhaš tako kot navaden zdrob, lahko na mleku ali pač na vodi... V knjižici ni navedena enota za to vrsto zdroba. Jaz Mislim, da bi bila 1E ca. 20g. Kaj ve pravite? Ste že poskusile ta zdrob? Jaz si ga bom privoščila za malico in dodala še 1E sadja.
Mejte lep vikend in hvala za odgovore.