IZVIRNO SPOROČILO: XZY75
Samo to je vseeno manj kot 8.5 kot si si namerila prejšnji teden po zajtrku kjer si imela namesto sira piščančje prsi.
Ja, vendar prejšnji teden nisem imela insulina in pojedla sem samo 50g kruha, pač pa kar 100 g piščančjih prsi!
danes pa 90g kruha in 25 g sira. Bogve, kaj bi bilo, če bi pojedla 50g kruha in 100 g sira?!
Skratka, pustimo to stat, ker ne pridemo daleč.
Ostale vrednosti so pa padle, kljub temu mi je zdravnica povečala enote insulina pred zajtrkom in pred večerjo.
Ponovno mi je poudarila, da moram pojest toliko enot, kolikor piše - če piše 3 enote rženega kruha je to 90gramov kruha in pika. Če piše 3 enote testenin, je to 60 g testenin v surovem stanju, če piše 3 enote fižola je to 150g kuhanega fižola itd...
Vprašala sem tudi za zamenjave, pa je rekla, da nosečnicam zamenjave niso dovoljene. Torej 1 enote sadja v popoldanski malici ne smem zamenjat, pač moram pojest sadje. Niti sok, recimo, iztisnjen iz pomaranče, ni priporočljiv. Cela pomaranča in pika!
in zanimivo, berem da so odsvetovani sladki sadeži - v brošurici, katero sem dobila, so priporočljiva živila navedena s poudarjenim tiskom - med njimi so banane, mandarine, pomaranče...vse to, kar po forumih berem, da je odsvetovano ker je presladko, a zdravnica mi je ravno te priporočila!
evo, to raportiram jaz iz našega dispanzerja. Zdaj - kaj je res in kaj ni - sem že rekla, da jaz nisem dovolj pametna za to.
eva78 - ne vem kako imaš ti predvideno dieto, moja je na enote in kot sem že napisala - zdr strogo odsvetuje zmanjševanje količin. torej jaz se moram držat standarda 200g mleka, 90g kruha, 100g jabolka, 40 g piščančjih prsi (to dam kot primer, če bi namesto piščanščjih prsi jedla skuto, bi lahko pojedla 50g).
Naja3, v moji knjižici piše merjenje KS 1-2 uri po obroku. Optimalno je 90 min.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.
21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.
7.7.2009, Milano...Bono&Co.