writing-img

RE: Kaj bo danes dišalo

clock-img

14.12.2007, 13:56

clock-img

Ronči

pencil-img

1314

piščančji zrezki v smetanovi omaki s krompirjevimi svaljki... jaaaa... na dieti sem user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.12.2007, 14:27

clock-img

Anonimen

Rižota, namesto solate pa kislo zelje. user posted image

clock-img

14.12.2007, 20:20

clock-img

Anonimen

Barbs, moram ti povedat, da je bila tvoja irksa al kakšna mesna pita al kaj že, tako dobra, da je tastar ne more prehvalit. Resnično, pa je nisem delala točno tako kot si napisala, ampak malo po svoje, pa se je vseeno ne more najest. Sem pa dala potem pečt kar v lončene posodice za prebranac, pa je.

clock-img

15.12.2007, 08:04

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Al bina, bravo ej, to mi pa ni ušaltalo, da lahko daš v tamale posodice, pa ti potem ni treba ven iz velike kopat.Res je dobra zadeva - sicer pa jaz tudi ne delam vedno po receptu, včasih česa nimam, pa mal zimpoviziram - recimo pri siru , pa še kje... A mali je jedel?

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

15.12.2007, 08:15

clock-img

Enolla

pencil-img

900

Al bina - super, da ti je všeč. Se pravi jo lahko tudi jaz zdaj pripravim, ker mika me že, samo imam rešpekt, da mi ne bo ratalo. Pol pa rajši musako udarim.

Barbs - kaj si potem iz tistega mesa naredila? Mesno štruco?

Si me pa spomnila, da imam všasih tudi jaz probleme, ko ne vem kaj bi z mletim mesom. Saj ko se pogovarjaš, se ti zdi imaš malo morje reči za naredit, potem pa ko se lotiš ti ostane klasika user posted image

No meni leča ni ratala, ker so si zaželeli ješprenove mineštre (ričeta). Bo za en jedilnik za naprej. No zdaj pa že klepetamuser posted image

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

15.12.2007, 08:28

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Al bina, bravo ej, to mi pa ni ušaltalo, da lahko daš v tamale posodice, pa ti potem ni treba ven iz velike kopat.Res je dobra zadeva - sicer pa jaz tudi ne delam vedno po receptu, včasih česa nimam, pa mal zimpoviziram - recimo pri siru , pa še kje... A mali je jedel?

Ja, tud mali je jedel, samo je pa ful nasitno, itak, če je meso in krompir v enem.

clock-img

15.12.2007, 11:36

clock-img

klepetka

pencil-img

2268

lazanja in solata.Pa verjetno še kakšna umetna juha (iz vrečke)

clock-img

15.12.2007, 12:34

clock-img

eya

pencil-img

4615

Zelenjavna juha (sem porabila še zelenjavo iz skrinje-bučke, ohrovt, pa korenček, grah in krompir; kuhano, pasirano+kisla smetana), puran v omaki z jurčki (tudi iz skrinje, smo sami nabraliuser posted image ), riž, zelena solata.

clock-img

15.12.2007, 21:53

clock-img

fugeela

pencil-img

26

jutr bo nedelja tak..da se bom mal zeznla z puranjimi ptički pa kakim pirejem in solatko... pa goveja župca z nudlni drgač deda nau srečenuser posted image

clock-img

16.12.2007, 10:15

clock-img

Enolla

pencil-img

900

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

Jaz upam, da bom končno prišla do lečine enolončnice - mljask.

Barbs - kaj pa ohrovtovi zvitki ali pa sarma ali pa polnjenje paprike. Vse to lahko počasi v pečici delaš. Lahko pa tudi musaka.

Ne morrš verjet, nimam niti paprik, niti kisane zeljate glave, kamo li ohrovt - jao, domaćica res...user posted image

Si mi pa dala dobro idejo - v bistvu bom naredila sarmo iz pečice ; bom naredila maso iz mesa in riža kot za sarmo, potem bom pa v pekač nasula kislo zelje ( ker narezano pa imam) , pa potem čez meso in riž, pa spet zelje.... sam še tuhtam, s čim bi potem to zalila čez, da se bo zapeklo.... a misliš, da paše kar bešamel iz jajc in kisle smetane? Pomoje da ja...user posted image

Zdaj sem pregledala svoje bukve in sem ugotovila, da točno tvoja ideja je ena od bosanskih vrst musake - musaka s kislega zelja in preliv je točno tak z jajci in kislo smetano. Če ne bi prebrala - ne bi verjela, da to gre skupajuser posted image .

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

16.12.2007, 10:31

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

No vidiš, Enollauser posted image ... sicer sem potem v končni fazi nardila čufte v omaki, pa pire, jao domišljijauser posted image ... ampak sem dala očitno prevelika  (in preveč) jajca na tako količino mesa, pa sem potem dodajala drobtine, pa...skratka - neki mi no šlo od rok kuhanje v petek...najbolj srečna je bila naša Biba, ko se ji je prikazala marija v obliki pasjih makaronov oplemenitenih s precejšnjo količino čuft(ov)..user posted image

Danes pa - goveja župca z vlivanci, natur sosedova telečja pečenka ( pa ne pečem soseda, da ne bo pomoteuser posted image  ) , pražen krompir in ja.... velikooo zelene solateuser posted image

Sladica pa.... en ananas imamo za fentat, ker sem ga kupila v ponedeljek v šparu, ko je bla akcija eksotičnih sadeževuser posted image  Verjetno ga bomo kar brez dodatkov...se mi ne da preveč packat, ker se gremo potem sankat (no ja, tamali in tastar (bi rekla Albina) so že zdaj na bregu...

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

16.12.2007, 11:09

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Pri nas bo danes tudi goveja juha z vlivanci, pa pečena kokoška z riževo prilogo, za solato bo pa rdeč radič s krompirjem ali pa morda fižolom. O tem še razmišljam.
Sladica bo pa tortica iz Leclerc-a.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem