IZVIRNO SPOROČILO: Eca
Že nekaj časa zbiram in vodim račune, a pri hrani ni učinka varčevanja dokler......nisem naredila jedilnik za 7 ali 10 dni, napisala gor jedi (pazim kolikokrat je meso, ribe in brezmesni dnevi), pogledala kaj imam v skrinji ali na vrtu, naredila seznam za trgovino po jedilniku. Grem samo 1x na teden v trgovino - po možnosti pošljem moža, ker vem da bo kupil samo to iz seznama. Stvar deluje. Januarja smo zapravili 200 eur na hrani, pa še zdravo smo jedli. Se pa jedilnika ne držim točno po dnevih, včasih dneve tudi pomešam, odvisno od situacije in obveznosti na posamezni dan.
Eca, tole je super

. Mi tudi veliko zapravimo, ker kupujem čisto po navdihu, pa vmes na tržnico skočim in vse tako dobro zgleda. Potem se mi pa bučke cel teden po hladilniku valjajo.
Imam srečo in včasih smolo, da starši blizu stanujejo, prejšnji teden sem 3x tam jedla. In potem je doma skuhana mineštra ostala nedotaknjena. Polovico sem jo zamrznila, ostalo bom pojedla danes, če ni že kosmato

.
Mesečno gre v trgovini vsaj 300€, pa še dnevni nakupi so zraven, tako da jaz tudi bolj malo prišparam. Imam kar precej višjo porodniško zaradi bonusa in bonitete, pa mi ni jasno, kako mi bo šele nazaj v službi zneslo

. Moj že zdaj poleg službe občasno prijatelju pomaga, ker ima sicer prav bedno plačo (skoraj minimalca).
Cepljenje - jaz sem absolutno za, s tem da so seveda lahko posledice. Ampak večina ki so proti, preberejo kako obvestilo na netu, pa niti ne razumejo, zakaj se gre. In ali je sploh res. Obstaja cel kup ta zaresnih člankov, v katere se pa nisem poglabljala.
Avtizem - lahko je prirojen ali pridobljen, sploh namreč ne vedo vzroka. V ZDA (in čedalje bolj v Evropi) ugotavljajo, da imajo avtisti visoke koncentracije kovin, kemikalij, toksinov, različno pač. Tako da gre zgleda res za neke vrste zastrupitev. Lahko da se dobi s cepivi, ampak v večini cepiv je najbolj nevaren ravno antigen, ostalo so pa konzervansi (npr. C vitamin, sestavo cepiv ne poznam dobro).
Prijateljica ima fantka avtista in ADD (motnje pozornosti in razpoloženja), je poslala vzorec urina na Norveško (trajal več kot mesec, da so ga analizirali) in so ugotovili, da se mu nabira nekaj iz kravjega mleka (med drugim), tako da je sedaj na dieti in je malce boljše. Da je pa z njim nekaj narobe je pa začela ugotavljati po 3. letu.