Jaz se pa drugače sprašujem ko ima moja mala napad ipike. Kako v tistem trenutku odreagirati, ne kaznovati ampak ji razložit.
napadi ipike:
- ponoči se zbudi in se že dere na vse grlo pet minut in potem izveš da bi spala s šalčko
- ker se je zamotala ponoči v oddejo
- igrače ki spijo ob njej ( so različne ) in ugotovi da ni prava v roki
- med igro čez dan, ta jok traja manj od prib.deset sekund do minute
- bog nedaj da jo nekdo prime, da ona to ne želi, iii, ali pa neznanec
Ton joka je vedno isti ali je banalna stvar oz iz nič ali se je udarila ali gre k zdravniku....
Kako jo naučiti da se joče bolj potiho oz ne na vse grlo
Jaz ji rečem naj se joče bolj potiho oz jo sprašujem zakaj spet ? Če pokažem preveč zanimanja oz skačemo okoli nje še bolj joče ( beri : smo preizkušali )
Meceno, naša je skoraj identična. Ko se začne dret je to na vse grlo. Čisto brezveze..Evo, recimo, pridem po njo v vrtec (v vrtcu je šele 1 teden), vse lepo in prav, potem pa se ona nenadoma spomni, da ne more pustit zobne krtačke v vrtcu in se začne full jokat, da jo moramo vzet. Ja, itak da jo nosimo domov(pa copate tudi

), ampak ta jok vsak dan..Kot da se boji, da bo krtačka ostala tam...In ji nikakor ne moram razložit, da lahko to tudi lepo pove in da se ni potrebno dret na vse grlo...Ponoči se zbudi za lulat in ne zna lepo rečt, da mora lulat ampak mora celo selo vedet, da gre ona pa lulat

...Pravzaprav identično kot pišeš ti. V treh letih še nisem odkrila načina kako to popravit in očitno ga ne bom..Jaz jo pustim, da se izdere, pol pa pove kaj rabi in je..Če uznajdeš kak fajn način mi pa prosim javi

Pa ko se spomni, da je nekaj v avtu pozabila..Groza, no...