Glede otroških dokladov, kot sem razumela je možno oddati vlogo s prihodki leta 2006 v 90ih dneh po porodu in kasneje v aprilu s prihodki leta 2007. Ker imam prihodke različne, se pravi v letu 2006 višje kor v letu 2007, ne vem točno kdaj naj oddam, da se nam bolj splača. Lestvice za leto 2007, za izračun pa mislim, da še ni.
Prošnjo za doklade moraš oddat najkasneje v roku 3 mesecev, v nasprotnem primeru boš ta tiste mesece ostala brez doklad. Se pravi, prošnjo moraš oddat najkasneje do 14.4. pa boš dobila povrnjeno za nazaj.Če boš oddala prošnjo po tem datumu, boš doklade začela prejemati šele maja.
Lunca,mislim,da ni nujno da imaš osebno izkaznico,ker nihče ne gleda.Verjetno bi jo res naj imel ampak,če gre brez...na meji nas ne ustavljajo,ko gremo čez,tako da ne vem...
Vsak otrok mora imeti obvezno en dokument na poti v tujino, pa če te na meji čekirajo ali ne. Lahko te ustavijo policisti, zahtevajo dokumente in takrat lahko pride do precej neprijetne situacije, če ne moreš dokazat, da je otroček res tvoj.
Nalin,

za malega borca. Sedaj pa le uživajte v skupnih trenutkih. Pa Žan? Je sedaj zdrav? Jonas je res pravi mali cukerček na slikicah in ne bi mu pripisala bitke za življenje.
Podiranje kupčka ponoči; mi ga podiramo podnevi in ponoči, res pa je, da se ne trudimo kaj preveč. Dvignemo ga, pa že riga

Po atiju, a ne
Kopanje; kopamo se 2x na teden samo v vodi, ker nam je patronažna svetovala, naj z milom počakamo tja do ene 3. meseca.
Ninica; pri nas ne pali, tudi Benjamin je ni imel pa verjetno bo šel Jakob po njegovih stopinjah.
Pogovarjanje; Jakob nekaj gruli, še posebej takrat, ko ga ogovarjata stari mami in stara očeta. Njim se tudi redno smeji, medtem ko morava midva te nasmeške kar ornk lovit.
Lulanje in kakanje; lulamo non stop, kakanje je pa druga zadeva. Kaka na vsake 2-3 dni 1x, pa še takrat je kakec čisto zelen. Zadnjič sva mu po žlički dajala precej sladke kamilice in ga je to pognalo. Upam, da bo vsaj to sedaj pomagalo, ker nam je zatajil tako Donat kot tudi Aptamil Comfort.
Sprehodi; sprehajamo se po možnosti vsak dan in Jakob potem tudi spi zunaj v vozku, dokler se ne zbudi oz. je že precej pozno in ga odnesemo noter. Včeraj je tako spal zunaj od 14h-17.30 pa še bi potegnil, če ga ne bi odnesla noter, ker je pa že res ratalo svinjsko mrzlo.
Spanje; še vedno sanjsko
Cepljenje za rota virus; mi se za to ne bomo odločili
Krst; krstili ga bomo prvo nedeljo v maju in upam, da bo vreme zdržalo, ker bomo potem imeli zunaj piknik. Za botra pa se še odločava. Benjaminovi botrici sta obe njegovi tetki, sedaj pa se je ena poročila (ne cerkveno), pa bo treba drugega botra poiskat.
AD3 kapljice; mu jih ne dajem in jih niti nimam namena dajat. Je Benjamina po njih preveč zvijalo.
Št. cunjic; mi smo še vedno pri št. 56, medtem ko so nekateri bodiji še št. 50

Očitno bo bolj pri tamejhnih.
Dopust; mi si ga bomo privoščili septembra, ko bomo odšli ali nekam v toplice ali pa na morje. Za prvomajske praznike bomo pa lepoi doma, saj ima moj dragi takšno službo, ki na splošno ne pozna praznikov.
Vsi vaši sončki in sončice so prelepi in cortkani
Čestitke vsem, ki v teh dneh praznujete svoje obmesečnice;
ALJAŽ, NEJA, KAJA, AJDA IN DAŠA
Pa konec pa še slikica našega Jakoba