Živjo! Še jaz. 10 let sem bila strastna kadilka, tako, da sem si res želela nehat nekoč. Edino obdobje možno je nosečnost. Vedno sem govorila da ko bom noseča, takrat bom pa res nehala. Že zaradi tega, da ne morem škoditi svojemu otroku, ki si ga tako želim, to bi se mi zdelo skrajno neodgovorno. No, cel mesec (še več) sem strastno kadila, skoraj vsak dan spila še nekaj vinčka ... nakar naredim test nosečnosti. Imam srečo, da mi ne paše več kadit, ene 2 tedna za testom sem pokadila še 1-2 cigareta na dan, potem pa sem ugotovila, da mi sploh ne paše. Nikoli več ne bom kadila, tako srečna sem, ker vem, kako težko je biti danes kadilec. Punce, poskusite izkoristit možnost, da popolnoma prenehate (razen, če si tega res ne želite), z mislijo, da bo vaš otrok rasel v čimbolj zdravem telesu, za kar pa lahko poskrbite le same.
Gilo, tvoj partner pa po dejanjih sodeč (da je še vedno doma) itak ne misli oditi, samo protestira, ker se počuti nemočnega, da bi otroku omogočil čimveč zdravja. Saj po svoje ga razumem. Čeprav je res malo otročji, namesto da bi se lepo pogovarjal s tabo zakaj ga to res tako moti.
lp