IZVIRNO SPOROČILO: VITA79
maš prav, na začetku je jeza v velikih primerih prisotna, ko mine nekaj časa, se stvari ohladijo, s fantom sem skupaj malo manj kot eno leto, verjetno je ona še zelela in dala vse od sebe da ga pridobi nazaj, na kakrsen koli način, tudi z izsiljevanjem otroka, kar se mi zdi najbolj grozno pri vsej stvari, malcek res ne sme bit tarča izsiljevanja....
mislim, da se bo scasoma tudi to uredilo, verjetno pa bo res pomagalo, ce se bom od začetka malo distancirala od vsega skupaj, da bo lazje zanjo, ceprav bi otrocka ravno tako rada stisnla k sebi, saj je otrok moje ljubezni,.....
hvala za odgovore, mogoce se katera kaj vec ve, kaksne so pravice oceta do enega leta starosti.
Torej če sta vidva skupaj malo manj kot leto in je otrok star 8 mesecev ... To pomeni, da je prišlo do razpada zveze med njeno nosečnostjo. Potem pa ni čudno, da je tako.
Glej ne me narobe razumet ... Ne podpiram ali pa odobravam njenega početja. Ampak zapustil jo je v najbolj kritičnih trenutkih. Bila je noseča, veselila se je otroka .. in potem bum! On oddide in ona ostane sama. Iz tukaj izvirajo vsi njeni izpadi.
Med njima je (mogoče) še nekaj nerešenih vprašanj. In njo to vrjetno gloda.
Kar se pa tiče pravic ... so pa enake kot pri 5 let starem otroku. Nikjer v zakonu ni starostne omejitve. Kakršne koli omejitve so - jih postavijo odrasli. Ej oprosti ker bom eno pametno prijavila ... ampak kje pa piše, da oče ne more skrbeti enako dobro za 8 mesečnika kot mama. Ok dojit ga ne more ... vse ostalo pa lahko naredi. Imam svaka, ki je čuval dva otroka, ko je šla moja sestra na službeno ekskurzijo. Tavelik je imel malo več kot leto, tamali pa mislim da dobrih 5 mesecev ... če ne celo manj ... Za njuju je poskrbel kot da bi zanju skrbela mamica. Tako, da v velikih primerih je to samo predsodek, da oče ne more ali pa ne zna poskrbet za takšnega malčka.
Res je tudi eno ... da nekateri moški tega resnično ne znajo. Da res obstajajo moški, ki smatrajo, da je otrok skrb mamice. In takemu tudi jaz ne bi zaupala otroka.
Kakšen je tvoj fant ... veš ti in ona. Ali je resničnos posoben skrbeti za 8 mesečnika ali ne. In še eno vprašanje, ki pa je bistvenega pomena - koliko ga otrok pozna?
Saj vem ... tudi ko gredo otroci med 11 meseci in 3 leti ne poznajo svojih varušk (ali privat ali v vrtcu) ... ampak takrat ne razmišljamo o tem ... joj moj otrok pa ne pozna tega in tega ... Ko pa pride vprašanje stikov pa je to prva stvar, ki jo rečemo: "Otrok te ne pozna. Te ni navajen!" ... Vsi delamo iste napake (tudi jaz!!).
Priporočam ti, da se on vsede z njo ... proba pogovorit... določit stike in predlagati, da se jima pridruži v tem času, ko se bosta on in otrok navajala drug na drugega.
In še enkrat - stike naj tudi pravno-formalno uredi.