IZVIRNO SPOROČILO: taška30
IZVIRNO SPOROČILO: mojčca
Jaz sem imela predvideni datum poroda 26.4. in imam porodniško do 27.4, kar pomeni, če mi podaljšajo, da bi mi jo od 28.4. Ne vem, mislim, da so se na CSD-ju zmotili in da bi se mi mogla porodniška zaključiti 25.4. (je pač prehodno leto in ima februar 29 dni).
Tole o podaljšanju si se malo zmotla, ne? za 2 dni ti pa ne bodo podaljšali.
Pa tud porodniško imaš do marca, me aprila.
Torej, jaz sem imela PDP 22.4, pa mi poteče 23.3.
Sem preverila tvoje datume in so točni. Porodniško si začela 29.3.07 (28 dni pred PDP-jem) in jo zaključiš 27.3.2008 in ti jo podaljšajo z 28.3.2008. Od vključno 29.3.07 do 27.3.08 je točno 365 dni.
Pri prvi nosečnosti sem jaz začela porodniško 19.5. in jo zaključila 18.5., pri tokratni pa 22.3. in zaključim 20.3. na račun daljšega februarja (je treba še en dan dodatno odštet).
Počitnice - spanje drugje: ker sem dojila 15 mesecev in brez dojenja ni bilo spanja je prišlo tako dopustovanje na vrsto kasneje. Je pa Matija to željo sam izrazil, da bi pri babici in dedku prespal in sva ga prišla nato iskat za kosilo. Naju dopoldan sploh ni pogrešal - sva preverila po telefonu, midva sva se pa dobro naspala

. Sedaj z Ano je pa spet problem zaradi dojenja, pa še tašča je nekaj bolana in mi trenutno ne more čisto nič pomagati - je že Matija tako zahteven, da dveh sploh ne bi uspela popedenat. Sta pa že preko 70 let stara. Moji starši so pa za enonočno spanje predaleč.
Sva pa to spanje drugje prakticirala, ko sva šla na koncert v Ljubljano in bi potem moral nekdo pazit Matija že od srede popoldneva dalje in sva ga kar spakirala k tašči. Upam, da bova lahko hodila na koncerte naslednjo sezono, jih kar malo pogrešam.
Fluorove tabletke: eni pediatri jih priporočajo eni pa ne. Načeloma je praksa taka, da jih ne dajejo vsem dojenčkom po tekočem traku, ker ni bil ugotovljeno boljše stanje zdravih zob z ali brez jemanja fluorovih tablet. Je pa dejansko najboljša preventiva ravno umivanje zob! Drugo nič ne pomaga.