20.10.2008, 08:44
1613
Hurmašice
Potrebno je: 500 g brašna
250 g margarina
2 dl kiselog mlijeka(ili pavlaka)
2 jaja
1 limun
100 g kokosa
prasak za pecivo
Priprema:
U zdjelu umutiti margarin koji je bio na sobnoj temp, dodati kiselo mlijeko, 2 jaja i sve dobro umutiti. Zatim dodati brašno i prasak za pecivo, kokos i opet sve dobro umutiti. Oblikovati hurmašice. Bitno je da vam se smjesa ne lijepi za ruke, kad se prestane lijepiti onda je smjesa gotova. Hurmasice se oblikuju tako da se uzne jedna kasika te smjese, i uvalja se u loprticu, uzme se herende i na krupnoj strani, se oblikuje sara, tj, ta loptica se razvalja na herende. Prije stavljanja u pleh hurmašice malo posuti brašnom. Složiti ih i peći na 200stepeni 30 minuta.
Zaljev: pola litre vode i 600 g secera, da prokuha, dodati sok limuna i par klincica. Pećene hurmašice zalijevati pripremljenim šerbetom/zaljevom i ohladiti.
Umjesto kokosa mozete koristit orahe, s tim da orahe ne stavljate u smjesu vec, kad oblikujete hurmasice na herendetu, onda ubacite pole oraha i malo ko previjete. mada mozete i sitno isjeckat orahe pa ih ubaciti u tijesto.
http://www.mojkuvar.com/modules/recette/article.php?storyid=479
http://www.kuharica.hr/recepti/kolaci_i_deserti/hurmasice.html

MIdva obožujeva azijsko hrano, tako da sem prou vesela, da se nama je pridružil še Mark. Tko bomo šli lahko prej kam na počitnice tja.
Sanjam...... No, Mark z žlico je solato, včeri kalčke, predvčerajšnjim srbsko in na koncu popije kis.
.....to je pol podobno k lazanja.....nism še delala tega.....mi tok smrdi faširan meso....že iz Mašine nosečnosti......zdej pa spet.....
, mame pa itak nikol ne najdeš, ker je kot mravlja, skoz neki dela.
Nč, grem še mal pofirbcat okol, se slišimo!



