IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
nej ti bo
u glavnem, men se to absolutno ne zdi primerno za otroke, sem vidla kak grdo padejo s tem
ma jaz sploh itak nebi otroku motorja kupla, ma ni šans, pa nimam nič proti...samo to je za odraslega, vsaj približno odgovornega človeka, k rečmo da ma pošlihtano po buč
da pa greš otroku motor kupit...ma mu raj pol trugo kr direkt, pa naj gre notrr malo ležat, ko ga bo primla želja da bi mal motor...naj si ga sam kupi, s svojmu gnarju...jaz mu ga neb niti pod razno....
začne se pa pri takih malih, to pač se mi ne zdi primerna igrača za malega otroka, pa kaj si nor
tkole bi jaz napisala, dokler nisem sama padla v motorizem, pa dokler nisem spoznala ogromno staršev, ki so otroka spravili na motor že kot čisto male, pa ogromno otrok, ki so se prej z motorjem vozili, kot hodili, pa sem potem malo spremenila mnenje.
zdej pa gledam na to takole nekako: otroka počasi uvajaš v motorizem. Z motorčki, ki ne grejo hitro (kot je tale na sliki), nudiš mu vso zaščito, preganja se pa itak izključno samo ob tvoji prisotnosti in na travnikih (kjer pač lahko), cesta na začetku odpade. Gre samo za toliko, da dobi občutek za motor, za hitrost, predvsem pa za odgovornost in zavedanje, da to ni igrača. Se zdi čudno, ne, da ravno to omenjam pri otroku..... ampak iz mojih izkušenj in kolikor sem se pogovarjala z ljudmi, otroka kaj hitro naučiš, kaj je resna stvar in kaj je igrača in mu tudi neko določeno mero strahu oz. rešpekta vcepiš v glavo. Pri 18. letih, ko je "otrok" v puberteti, pa bi se rad pokazal pred prijatelji, je motor veliko bolj nevarna "igrača", predvsem zato, ker tebe kot starša, da bi "nadzaroval" ni.
Verjemi mi, da se veliko več "otrok" poškoduje, ko pride po ne vem koliko letih sanjanja o motorju čas in možnost, ko si ga lahko sam privošči in si privošči mrcino, ki je čisto premočna zanj in konča razmazan na odbojni ograji sredi ovinka, kot pa če otroka počasi uvajaš v motorizem (seveda če njega veseli) in do takrat, ko si lahko privošči mrcino, ima že kar nekaj km za sabo. Dejstvo pa je, da je to nevaren "šport", ki ima letno vedno več privržencev na pokopališču.... ampak hej, če se nekdo odloči za to zavestno, lahko samo upamo, da bo "preživel"......