IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
kasso: si me pa pošteno prestrašila. Poporodni popadki?????What the F...is that???Je to mogoče tako močno močno boleče krčenje maternice po porodu ali kaj?? Daj kaj več napiši o tem , pilssss
Pa še to, kako si ti oblekla svojega dojencla v začetku julija. Jaz si nekako ne morem predstavljati, da ga oblečeš praktično isto kot tistega ko se rodi decembra
To je močnejše krčenje maternice po porodu in se reče tudi poporodni popadki..... po vsakem porodu baje bolj boli. jaz za to sploh nisem vedela oz. kolegice so bile večinoma prvorodke in niso imele teh bolečin, tako da je točno tako, kot je napisala špelina...boli za znort, zato raje prosite in vzemite kako tabletko kot da trpite celo noč. Boli pa tudi med dojenjem, ker se maternica bolj krči, če dojiš. No, meni dojenje prve dni je bilo zaradi tega prava muka.
Omenila sem te bolečine za tiste, ki ne greste rodit prvič in da boste vedele kaj je in kako si pomagat - vzemite tabletko oz. prosite zanjo.
Ravno tiste dni v začetku julija, ko sem rodila je bila ohladitev.... ful mrzlo za poletje (15 stopinj) zato sem ga oblekla v dve tetra majčki, in en kompletek (žabice + jopica), copatke in odeja za pogrniti. aja pa še ena bombažna kapica (ala Kris - navadna).
Par dni pa se že tako obupno počutim, da sem dobesedno že konkretno sita te nosečnosti. Zelo pogosto mi otrdeva trebuh in boli, bolijo me medenica, križ, noge, ma vseeeeee in sem kot ena stara nončka. Še en mesec in potem ji dam zeleno luč naj že pride ven
Aja, še glede srečanja v soboto. Upam, da bo vreme lepše oz. da vsaj ne bo snežilo, ker v takem vremenu ne mislim vozit po avtocesti, da ne bi ostala v kakem zastoju....