Hoj, hvala vsem za dobrodošlico
.
Moja porodna zgodba:
Ker nisem imela svojih popadkov, vsaj ne rednih in močnejših, ter ker sem bila že 9 dni čez rok, so me 2.aprila ob 7.30 sprejeli v LJ P. Šla sem na sprejemni oddelek, kjer so me pregledali in ugotovili, da sem 1,5 cm odprta, glavica pa je bila še visoko. Dali so mi tabletko za pospešitev popadkov, vendar po 6h ni bilo sprememb in so mi dali še 1. No, pa se je okoli 23h začelo nekaj kazat s popadki, vendar so bili še vedno neredni. Ponovni pregled je pokazal isto stanje kot ob sprejemu. Poslali so me nazaj v sobo in naročili predihavanje ob popadkih, ter da se naj javim ko bodo bolj močni in redni. Ob popadkih sem predihovala in vstrajala do 4h zjutraj, nato so me priključili na CTG, ki je pokazal redne popadke in bili so tudi kar močni. Ob 5h so me poslali dol, kjer so opravili vse potrebne detalje ( beri britje, klistir in tuširanje ), nato pa smo šli v porodno sobo. Ponovni vaginalni pregled ni pokazal popolnoma nobene spremembe. Tile vaginalni pregledi so pa boleli k
. Mislim, da mi je bil sam porod lažji kot pa ti pregledi
. Priklopili so me na umetne popadke in tako sem ležala tam in predihovala do 6.30. Ponovni pregled, spet nobenih sprememb, sledilo je predrtje, da je plodovna voda odtekla, saj naj bi s tem pospešili popadke in samo odpiranje. Ob 7h je sledila izmena in spet ponovni pregled - nič novega. Pojačali so mi dozo za umetne popadke. Okoli 7.30 sem klicala
, da je prišel in mi stal ob strani, ker so bili popadki res že boleči. No, okoli 9h se je pa začelo malce bolj zares dogajat. Zaradi bolečin sem dobila tudi dozo proti bolečinam, kasneje pa so mi dali tudi masko za predihovanje. Ob pomoči babice Katarine, mojga in študentke babištva se je sam porod začel okoli 12.15 in ob 12.46, 3. aprila 2008 se nama je s Tomažem rodil najin prvorojenec Matevž ( velik 55cm, težak 4130, obseg glavice 37,5cm ). Sledil je naval najinih čustev, oskrba Matevža in mene.
V trenutku po porodu, ko ti položijo malo dete v naročje so bile pozabljene vse bolečine in vsi napori.
Napori so bili veliki, vendar se je splačalo. Zahvala gre študentki babištva, ki je s Tomažem v času mojih popadkov pripomogla k blaženju mojih bolečin z masažo križa in hlajenjem telesa. Zelo sem bila zadovoljna tudi z babico Katarino in ostalim osebjem LJ P.