10.03.2008, 09:57
626
Tale zgodba me je spomnila na moj zakon.
Živeli smo skupaj z njegovimi v isti hiši, čez dvorišče pa njegova sestra s familijo. Prva stvar, ki jo je naredil je bila - šel je k sestri ali mami na kavo. Ker jo jaz nisem pila, sta ga onidve dobesedno čakali v zasedi in ga hitro usmerili k sebi. Jaz pa sama z malim otrokom.
Ko sem znorela ... Je skužil, da tako ne bo šlo - da smo mi družina in da bi morala biti na prvem mestu jaz in otrok.
Ampak to ni držalo dolgo. Enako se je obnašal - hodil na pivo, kavo ... s svojimi prijatelji. In ni bilo pomembno kdo ga čaka doma. Domov je hodil kot se je njemu zdelo. V takšnem ali drugačnem stanju.
In vse to pa še več sem gledala, prenašala 11 let. Potem pa je naredilo pok ... In poti nazaj ni bilo več.
Ne rečem, da moraš ti prekiniti zvezo .. .Definitivno pa se boš morala z njim vsest in se pogovorit. Temeljito. Jaz sem predolgo čakala in zadeve zatirala v sebi. Ko pa sem eksplodirala je bilo za našo družino že zelo prepozno. Čustva so se ohladila in preusmerila v drugo smer.
Svetujem ti, da gresta skupaj na neutralni teritorij. Brez otrok, staršev, prijateljev. Samo vidva in se o teh zadevah pogovorita. Če boš zadrževala ... ne bo ok.
Veliko sreče.
10.03.2008, 09:59
1282
Težka situacija je pred tabo. Jaz (ki imam tudi za sabo propadel zakon) sem šla v novo vezo previdno in po pameti. Že od začetka sem jasno povedala kaj je zame družina, kaj pričakujem od partnerja in česa nisem pripravljena sprejemati. Če mu že takrat ne bi bilo prav, bi lahko odšel. Ker je ostal mi je bilo jasno, da imava podobne poglede in cilje v življenju. In razen manjših razhajanj jih imava res.
Težko, zelo težko ga boš spametovala sedaj.... Sploh ker mu očitno vse to že klapa...