IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček
Oj punce,
sam na hitro eno vprašanje, potem se pa še javim mal kasnej;
tiste, ki ste že izpolnjevale o brazce za CSD;
Obrazec S-1/1 , 2. stran, rubrika podaljšanje dopusta za nega in varstvo otroka uveljavljam zaradi....
Kaj ste označile; rojstva dvojčkov ali rojstva dvojčkov in rojstva nedonošenčkov
AL se to pusti prazno zaenkrat
Priloga S-1 , 1.stran, rubrika Seznanjen sem, da bo mati izrabila...;
- ali se obkroži oboje porodniški dopust in dopust za nego in varstvo otroka
- v obliki polne odsotnosti z dela... od_________ do________ Kako hudiča naj vem te datume?
Prosim, če katera ve, če ne bom pa na CSD do konca izpolnila.
Tenks, se beremo!
Jaz sicer še nisem šla rihtat papirjev na CSD, sam sem pa že printala in gledala tele obrazce in se mi je pri istih vprašanjih zataknl. Tako da sem šla potem še enkrat brat spletno stran CSD in kolikor sem jaz uspela zaključiti iz vsega prebranega, ti je na prvo vprašanje že Emamair odgovorila, kar se 2. vprašanja tiče, ti bom pa zdajle skopirala tekst direkt iz spletne strani CSD, pa še linke zraven:
Koliko časa traja porodniški dopust in kdaj nastopi? Porodniški dopust traja
105 dni.
Mati mora nastopiti porodniški dopust
28 dni pred predvidenim datumom poroda, ki ga določi ginekolog.
Če mati ne nastopi porodniškega dopusta 28 dni pred datumom poroda, neizrabljenega dela ne more izrabiti po otrokovem rojstvu, razen v primeru, če je porod nastopil pred predvidenim datumom.
Če mati na dan poroda še ni nastopila porodniškega dopusta, ga nastopi
z dnem rojstva otroka.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp Koliko časa traja dopust za nego in varstvo otroka? Dopust za nego in varstvo otroka traja praviloma
260 dni.
Dopust se lahko
podaljša v naslednjih primerih, če:
mati rodi dvojčke, se dopust podaljša za 90 dni;
mati rodi več hkrati živorojenih otrok, se za vsakega nadaljnjega otroka podaljša dopust za 90 dni;
mati rodi nedonošenčka, se dopust podaljša za toliko dni, kot je bila nosečnost krajša od 260 dni;
ob rojstvu otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo, se dopust podaljša za dodatnih 90 dni (na podlagi mnenja zdravniške komisije Pediatrične klinike v Ljubljani); ta pravica se lahko uveljavlja do otrokovih 18 mesecev starosti;
starša doma že varujeta najmanj dva otroka v starosti do 8 let, se dopust podaljša za 30 dni, za tri otroke za 60 dni ter za štiri ali več otrok za 90 dni.
Zgoraj naštete pravice se seštevajo. Torej, če mati rodi na primer dvojčke in doma varuje že tri otroke, bo njen dopust lahko daljši za 150 dni.
Del dopusta (največ 75 dni) za nego in varstvo otroka lahko starša tudi
preneseta in izrabita do 8. leta starosti otroka.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/dopustNegaVarstvo.asp Tako da po moje obkrožiš oboje, porodniški dopust in dopust za nego in varstvo otroka, pri datumih pa po moje da napišeš datume
OD: tvoj PDP minus 28 dni (uradno se začne porodniški dopust 28 dni pred PDP) > od tega datuma za začetek porodniškega dopusta pa seštevaš 105 dni (takrat se zaključi porodniški d. in se začne d. za nego) + 260 + 90 (zaradi dvojčkov - ker že na listu od G o PDP piše, da imaš dvojčka). Po moje je tko, drugače pa za vsak slučaj pokliči na CSD ali pa si napiši na listek in ko boš tam, naj ti referent-ka preveri in potem vpiši.
Pa daj pol, ko zrihtaš, napiši, da bomo/bodo še ostale vedele.
< Sporočilo je popravil charley -- 17.9.2008 18:47:50 >