IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Bi si upala ja. Ampak za kredo, položnice in hrano je 700/mesec premalo.
700€ ostane po placilu kredita, ce je prav razumeti.
In kolk plačujete za položnice
Mislm jst sm jih šla zdej premetat in seštela januarske oz. plačilo za december. Komunala+elektrika+plin(ogrevanje)+2xvzajemna+internet+kabelska=330€ - za 80kvadratov, 2osebi
Pol sta pa kle še dva mobitela, pa življenjsko, ....+1xletno dve registraciji+gume+možna popravila avta+možna popravila v stanovanju(nama se je recimo po treh letih bivanja v totalno obnovljenem stanovanju premaknila cev in sva bla ob skor pol plače, k sva mogla kopalnico razbijat)+jest je tud treba...ne vem, moj kalkulator ni tko optimističen k vaš
+ko pridejo otroci vrtec(to je kar krepek strošek se mi zdi)+poraba mesečna za otroka
+v 20ih letih bo najmanj 1xtreba menjat avto(ta je tko ekstremno optimistična)+v 20ih letih bodo šli že vsi gospodinjski aparati k hudiču in jih bo treba menjat+v roku 20ih let bodo otroci že krepko v puberteti(predvidevam) in bodo kar krepko porasle njihove potrebe
+a se je res vredno za ceno tega da si na "svojem" odpovedati čisto vsemu materialnemu v življenju za 20 let
Pa obnova stanovanja po obrokih.....težko je razbijat ko si enkrat vseljen. Midva sva recimo dala tri leta nazaj za totalno obnovo, s tem da smo večinoma sami delali, s tem da je pohištvo vse na akcijah kupljeno in cenejše varjante.......pa je pršlo ene 5takratnih miljonov. Ni vse tako poceni kot deluje. Tud v blokih je treba menjat cevi, pa varčevat za streho, pa za obnovo bloka.....
Jaz verjamem da se s temi 700€ da preživeti, ne verjamem pa da se da živeti. Zame je to velika razlika.
Drugače pa občudujem ljudi k so tako optimistični, jaz sem žal prevelik realist, pa še ekonomist po vrhu in mam kalkulator skoz v torbici
< Sporočilo je popravil karin24 -- 18.3.2008 22:27:43 >