ok - bom prekopirala iz MON-ta:
pimenta, ingver, janez, muskatov orescek, cesen, poper, pekoca paprika, lovor, timijan, petersilj, majaron, rozmarin...
25 dag piscancjih jetrc, 120 g surovega masla, cebula ( ne ve tocno koliko), priblizno kot za prazena jetrca, disavnice,sol, pekoca paprika( v prahu ali chili v tekocini), marsala( podobno nasemu proseku - jaz dam ponavadi konjak)
Cela piscancja jetrca splaknemo pod tekoco vodo, ocistimo jih vseh zilic in krvi ( kozice ni potrebno). Kvaliteta jetrc naj bo taprava ( ne pomeckane, sluzaste; najboljse so od domacega piscanca.
Na olju ( najboljse olivno) poprazimo nasekljano cebulo, na njej poprazimo
cela jetrca, da so na zunaj lepe barve ( ne prezgana in presusena), dolijemo malo alkoholne pijace in pocasi zdusimo( v sredini se lepo roznata), solimo.
Ohladimo,malo narezemo, damo v mikser; dodamo se zacimbe in zelisca, maslo in zamasek zgoraj omenjene pijace. Dobro zmiksamo. To je vse.
Lahko je pikantnejse ali bolj blago - po okusu. S sestro uporabljava neko mesanico izraelskih zelisc - sredozemska ( zato v bistvu potem ne dodajava posameznih zelisc ).
Sama dodam cebuli se malo na tanko narezane kraske pancete( skoraj vsi recepti jo imajo), toliko da postekleni.
Zlozis v manjse posodice ( serviras obrnjeno), ali raztegnes na cm 1ali 2 debelo plosco in z modelckom za piskote izrezujes razne oblike.
Hranis v hladilniku, serviras lahko takoj - malo ohlajeno. Jes s toplimi kruhki.
Ko zmiksas, poskusis, ce je dovolj slano, pikantno, ce bi se kaksno zelisce dodala, ali je lepo mazavo ( ce ni, dodas se malo masla)....skratka, po lastnem okusu.