writing-img

Recept za barvanje pirhov s čebulo

  
clock-img

21.03.2008, 11:37

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

prosila bi za ta recept.Sama bi letos rada tako natur obarvala jajca,ampak ne vem postopka.Zato prosim tiste,ki ste že to izvajale,da mi malo opišete potek.Bom hvaležna za odgovore.user posted image

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 21.3.2008 13:34:36 >


_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

21.03.2008, 11:43

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Saj ni kaj, samo v vodo, v katero daš kuhat jajca, daš lupino od čebule, čimveč, no, recimo od enih petih čebul.

clock-img

21.03.2008, 11:44

clock-img

bučkabb

pencil-img

865

najprej greš ven na travnik in si nabereš lepe in izvirne rastlinice (trobentice, deteljico, lističe rastlin raznih oblik,...), nato jajčko opereš in na mokro pritisneš te rastline, vse skupaj lepo zaviješ v nogavice. jaz vzamem ene nogavice in ji odrežem "hlačnico" in vanju kr po vrsti zavijam jajca, tako da na koncu dobim eno verigo.

v slabši lonec najprej na podn naložim mal olupkov rdeče čebule, nato dam noter to verigo jajčk in še obložim z preostalimi olupki tako da se jajčka ne vidijo ven. zalijem z vodo in dam kuhat. ko so jajčka kuhana jih vzamem ven in malo počakam da se ohladijo, jih izrežem ven iz nogavice in jih z navlaženo servetko z jedilnim oljem premažem, da se fajn svetijo.

eto to je to in velik užitkov pri barvanju.

clock-img

21.03.2008, 11:52

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

Volga,lipino isliš tist rjav ovitek al kako??

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

21.03.2008, 11:52

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

jaoj,malo me črkopis zabavauser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

21.03.2008, 11:57

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.03.2008, 11:57

clock-img

aluš

pencil-img

704

V bistvu perje od čebule, tisto rjavo tanko lupinico s katero je najprvo obdana čebula. Pa jaz vedno to perje že prej namočim in zavrem, ne šele ko dam jajca noter. Se mi zdi, da da več barve od sebe, da so pihi res taki temno rjavi, ne svetli. Pa montiranje trobentic ipd. je tudi zelo lepo a na žalost zamudno in natančno opravilo.

clock-img

21.03.2008, 11:58

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Volga,lipino isliš tist rjav ovitek al kako??



ja, seveda. Vse kar je rjavega pri čebuli, če imaš pa kakšno rdečo, jo daš lahko zraven, bo zelo lepo.

Ali pa da jih skuhaš v teranu ali refošku, pridejo lepa rdeča, samo meni je škoda vina za tako user posted image  

jaz jih bom v čebuli, potem pa jih premažem z beljakom s sladkorjem (lepilo) in povaljam v polenti ali gresu,  lani sem jih celo v čaju, pa pridejo prav lepi.

clock-img

21.03.2008, 11:58

clock-img

urskas

pencil-img

683

barva bo bolj intenzivna, če boš čebulno "perje" prej namočila in dodala žlico kisa (ker se potem barva bolj veže na kalcij).

clock-img

21.03.2008, 12:32

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Volga,lipino isliš tist rjav ovitek al kako??




Ali pa da jih skuhaš v teranu ali refošku, pridejo lepa rdeča, samo meni je škoda vina za tako user posted image   



U, tega pa še nisem sllišala, a ti to resno?

Od cvička se verjetno ne bi nič poznalouser posted image

clock-img

21.03.2008, 12:32

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: urskas

barva bo bolj intenzivna, če boš čebulno "perje" prej namočila in dodala žlico kisa (ker se potem barva bolj veže na kalcij).



Koliko časa pa morejo stati namočeni v vodi in kisu?

clock-img

21.03.2008, 12:32

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: srki

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Volga,lipino isliš tist rjav ovitek al kako??




Ali pa da jih skuhaš v teranu ali refošku, pridejo lepa rdeča, samo meni je škoda vina za tako user posted image   



U, tega pa še nisem sllišala, a ti to resno?

Od cvička se verjetno ne bi nič poznalouser posted image



ja, seveda resno, saj se je verjetno tudi tu kaj pisalo o tem, pejt malo poiskat, al moram jst user posted image  Cviček pa verjetno res ne bi zagrabil user posted image

clock-img

21.03.2008, 12:34

clock-img

Volga

pencil-img

9346

glej, nekaj sem našla tako na hitro, siecer bi pa kakšna primorka vedela kaj več povedati

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=335025&mpage=1&key=teran&#335377

pa saj ni kaj povedati, stvar v glavnem dela.

clock-img

21.03.2008, 12:36

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

no punce,pa še mi nekaj povejte,ko smo že pri pirhah.Sem jih lansko leto kuhala,pa so mi skoraj vsa jajca popokala.Kaj sem naredila narobe??

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

21.03.2008, 12:38

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

glej, nekaj sem našla tako na hitro, siecer bi pa kakšna primorka vedela kaj več povedati

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=335025&mpage=1&key=teran&#335377

pa saj ni kaj povedati, stvar v glavnem dela.



Oh, kako si ti pridnauser posted image .

clock-img

21.03.2008, 12:40

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

no punce,pa še mi nekaj povejte,ko smo že pri pirhah.Sem jih lansko leto kuhala,pa so mi skoraj vsa jajca popokala.Kaj sem naredila narobe??



So mogoče preveč vrela, mislim ne prevelikem ognju? Ali pa, ko si jih v  vodo dala, da si jih preveč naa grobo dala v vodo. Meni sicer tudi popokajo, na srečo ne veliko.

Da se pa lažje lupijo, se pa voda posoli.

clock-img

21.03.2008, 12:40

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

no punce,pa še mi nekaj povejte,ko smo že pri pirhah.Sem jih lansko leto kuhala,pa so mi skoraj vsa jajca popokala.Kaj sem naredila narobe??



Jih daš v mrzlo vodo, torej najprej daš v posodo jajca, potem naliješ mrzlo vodo, daš namajhen ogenj do vrenja in potem ogenj zmanjašaš na minimum oz. toliko, da komaj malo vre. Eni pravijo, da dajo spodaj v psoodo še serviet, morda ni slabo. Pa menda kis v vodo, da potem ne popokajo.

clock-img

21.03.2008, 12:45

clock-img

bučkabb

pencil-img

865

ja al pa če daš jajce mrzle direkt iz hladilnika kuhat in ful močno vrejo ponavadi popokajo.

clock-img

21.03.2008, 12:47

clock-img

urskas

pencil-img

683

IZVIRNO SPOROČILO: srki

IZVIRNO SPOROČILO: urskas

barva bo bolj intenzivna, če boš čebulno "perje" prej namočila in dodala žlico kisa (ker se potem barva bolj veže na kalcij).



Koliko časa pa morejo stati namočeni v vodi in kisu?



Jaz namočim perje čez noč. šele zjutraj dodam kis in jajca

clock-img

21.03.2008, 12:53

clock-img

srki

pencil-img

9222

Hvala za odgovore, letos bom pa kar z veseljem tole počela. Lepe praznikeuser posted image .

clock-img

21.03.2008, 13:20

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Da se še jaz umuvam. Po tem receptu vaša jajčka ne bodo nikoli počila, oz. bodo zelooo lepe in sijoče barve, pripravljena za dekoriranje al pa ne, če jih boste prej "poštumfale" z najlonkami in rožicami, drugače pa se jih da lepo porisat tudi z belo tempero in zobotrebcem - če si mal umetnikauser posted image . O barvah ne bi, ste že veliko povedale, je pa res ok  iz olupkov rdeče čebule...user posted image

V  dva litra (oziroma več, glede na št. jajc, to je približno za največ 10 jajc)  mrzle vode damo pest čebulnih listov in žlico jabolčnega kisa; to naj vre 20 minut. Tekočino ohladimo, poberemo liste in damo v vodo pest novih čebulnih listov z žlico jabolčnega kisa in jajca. Nato vse skupaj počasi kuhamo dobro uro; kuhana jajca še vroča obrišemo.
 

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

21.03.2008, 13:22

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Jaz namočim liste od čebule (rdeče čebule) že kak teden prej in dodam pest soli, in ko pride dan barvanja so vedno lepo obarvani rjavouser posted image

Pa posoda tudiuser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

clock-img

21.03.2008, 14:12

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.03.2008, 14:16

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

jst dodam še nekaj žlic kave in potem ni potrebno tako dolgo kuhatuser posted image

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

clock-img

21.03.2008, 14:17

clock-img

urskas

pencil-img

683

jes jajca kuham 10 minut: se pravi 10 minut vrejo, potem odstavim in se še počasi ohlajajo.

Če bi jih kuhala 1 uro, bi bili rumenjaki zeleni ne rumeni user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem