IZVIRNO SPOROČILO: taja27
ampak meni je celotna modna industrija kot taka popolnoma zgrešena.
del modne industrije je tudi modna proizvodnja in trgovina ... hočeš nočeš ...
Ja, res, vse kar kupim za oblečt, obut je del modne industrije. Ampak zakaj v tej modni industriji propagirajo samo ženske, ki so suhe, brez celulita, s popolno kožo, brez grama preveč, kvečjemu premalo, s točno določenimi oblinami? Zakaj so samo take ženske lepe? Z vseh strani nas bombadirajo z nerealnim idealom lepote, ki v resnici sploh ne obstaja, ampak vse več ljudi teži k temu. In potem berem o anoreksičnih manekenkah, ki jih pri 19. letih zadane kap, mamicah na RR, ki se sprašujejo, če bodo zaradi trebuščka po porodu možu sploh še všeč, mamicah, ki se na plaži zaradi celulita in nekaj odveč kilogramčkov ne upajo dati v kopalke, najstnicah, ki ves svoj čas posvetijo zgolj zunajemu videzu,... Ker imajo pred seboj en splošno propagiran ideal in mislijo zaradi tega, da ker ne ustrezajo temu idealu, niso lepe, seksi in še kaj. Meni je to zelo žalostno. Zakaj ne bi mogla biti vrhunska manekenka mamica s 165 cm in 65 kg? Zagotovo je po svetu veliko več takih žensk kot pa tistih s 180 cm in 50 kg. To mi je zgrešeno in tega ne razumem.
Zadnjič šaltam po tv in sem na tv 3 zasledila eno oddajo o modi, kjer je ena tečna umetna ženska manekenki rekla, da je predebela. Že tako je bila suha, kam naj še shujša??? Sprevrženo.
Se opravičujem za smetenje teme.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 25.3.2008 18:05:36 >