IZVIRNO SPOROČILO: Maja T.
Imam pa jaz eno vprašanje: pri meni pa je ravno obratno, da mi naša pupika "24 ur"na dan brca. Saj si mislim, da HB, da jo čutim, ampak me zanima ali ni to mogoče malo preveč? kako je kaj pri vas?
Mamice kake so vaše izkušnje: kaj so
tako aktivni kot so bili v bušiju in obratno, bolj mirni, če so bili v bušiju bolj umirjeni?
Ne skrbi, nič te preveč ne brca, je pač bolj živahen otrok. Pravijo da če je otrok že v trebuhu živahen, da je potem tudi. To govorijo predvsem za spanje, ćeš će ti ponoči že zdaj ne da miru, da je potem tudi tako.
Jaz sem glede tega skeptična in ne verjamem v to, ker moj prvi je bil podnevi pravi rogovilež, ponoči mi pa v nosečnosti ni nikolio nagajal, sem spala boljše kot takrat ko nisem bila noseča. Ko se je pa rodil je bilo pa rvno obratno, še zdaj zelo redko katero noč prespi celo brez da bi sezbudil in klical, pa je star2 leti in 4 mesece. Smo imeli kar pestro. Zdaj je pa ravno obratno, ponoči ko bi jaz spala ima moje 2.

pravo žurko po trebuhu,tako da me prav boli ne samo da ne morem spat. Podnevi pa ni toliko aktiven. Upam, da bo malo manj živahen ponoči ko se rodi.
Modrček- če te ne tišči ga nosi, jaz sem ga tud prej nosila, zdaj pa nosim brez kosti, ker me drugače tako vse tišči da komaj diham. Pa prej sem čipkaste nosila, zdaj pa bombažne, ker me čipka draži in praska po bradavicah in me boli.
Brcike šteješ samo v pozni nosečnosti, razen če ti G. ne reče drugače. Dokler čutiš brcanje je v redu, nevarno je če brc kar naenkrat ne čutiš več in se otrok preveč umiri, ti pa še nisi v visoki nosečnosti. Takrat ti G. svetuje da šteješ brce, kiliko jih mora biti pa ne vem.
Ponavadi se proti koncu

otroci malo umirijo, kar pravijo, da je lahko znak da je otrok pripravljen da se rodi.
Upam da sem kaj pomagala, drugače pa kot pravijo druge včasih preveč branja tudi škodi, to je bolj za pomiritev, včasih te pa tudi prestraši. Poslušaj svoje telo-
dober nasvet-sem pozabila katera ga je napisala.
Sayuri, Naty, ja malo smo se potepali. Imamo krizo doma ker je tamal kar naenkrat začel protestirat in noče v vrtec, se je tako drl prejšnji teden, da smo ga komaj oblekli, pa tudi v vrtcu ni bil ta prav. Kaj je narobe ne vem, upam da ima samo majhno krizo. Danes je v vrtec šel, sicer nerad ampak je še nekako šlo. Bomo videli kaj bo jutri. Na počitnice sva šla zato da bo mal pozabil, pa malo zaradi spremembe, če se je slučajno že naveličal. Meni je pa tudi zelo pasalo razvajanje moje mami.