IZVIRNO SPOROČILO: lara larissa
Kaj se ma ona odločat namesto naju in vse še ne bi bilo tako če ne bi že jaz z mojo sestro govorila in jo prosila če bo botra.. Kaj in kako naj ji zdaj rečem . Nočem se zamerit ne bratu od mojega niti moji sestri,
Vem da ji ne bi smela popustit ker pol tak bo skoz nekaj odločala. ...., samo pa to še ne pomeni da je mela pravico se it sama dogovarjat z njim za botera.
Gre se za to da se bi naj odločila midva z mojim za to ne pa tašča ker to ni njena stvar
Sedaj sem se potrudil (za tebe) ponoviti tvoje besede. Pri vas ne gre za primernost botra v smislu kdo bo s svojim krščanskim življenjem bil vzor in pomoč na poti življenja. Pri vas gre za to KDO IMA PRAVICO ODLOČATI, kdo je komu brat ali sestra, v glavnem sama kalkulacija. Čisti STATUSNI SIMBOL. Boter bo zato ponosen. Drugi, ki ne bo izbran bo užaljen.
Oprosti klara klarisa, to so posledice jemanja botrstva kot statusnega simbola. Tisti, pravi, ki bi naprimer bil res primeren za botra in bi naprimer bil tudi po vaših merilih primeren - a ne izbran, nikoli ne bi bil užaljen. Ker biti boter je več obveznosti, kot so je botri pripravljeni opravljati. Kupijo tisto kolo, verižico ali karkoli že in potem POZABIJO da so boter. S svojim življenjem niso vzgled krščanskega življenja še najmanj pa v podporo v verski vzgoji.
Tako da, ni pomembno kaj je citirano (ker je itak samo zato delno, da se vidi v kateri poust spada), pomembno je kako vi vidite botrstvo. In
botrstvo vidite enako. Izbirate glede na užaljenost

Izbirate ga po "pravici izbiranja". Zato si lahko podate roke. Je prava figa kdo bo užaljen in kdo ne. Edino pomembno je da boter opravlja svoje dolžnosti (in to ni samo nakup daril v Merkatorju).