Dober dan pupe in seveda pozdravček tudi vašim "tamalim"...
Dobrodošle vse nove in vse povratnice...
...pa je končno tako vreme, kot si ga želimo...sicer naša madam zadnje čase nekaj štrajka in zunaj v vozičku noče spati ampak je ne šmirglamo dosti...lepo delamo triurne sprehode in potem jo pač podojimo...ona je očitno tako firbčna, da misli, da bo vse zamudila...
Kilogrami...z njimi se nikakor ne obremenjujem...se fliknem sicer vsakih nekaj dni na tehtnico in opažam, da izgubljam nekako cca 1 kg na teden...ampak dokler dojim gledam izključno na to, da jem kakovostno hrano...sicer me zadnje čase vse bolj mami stvar na Č...pa tud vse kar diši na S bi pojedla...ampak, če mi zadiši si to tud vzamem...popijem pa veliko tekočine...nekako cca. 2 litra vode od kompota, ki ga ne sladkam skoraj (še to z rjavim sladkorjem) in pa 2-3 litre čaja za dojenje...ki očitno naši tamali paše, saj se pokaka 3-4 dnevno...pa krčev oz. kakih želodčnih težav tudi nima...jaz pa tudi hodim na wc in lulam kot kamela...
Kapica...sem se danes kar zgrozila...naša madam je v košari brez kapice, saj se mi zdi, da veterček ne pride do nje, skuhala ji pa tudi ne bi rada glave...sem pa srečala eno mamico danes, ki je imela svojemu naraščaju oblečeno kapico iz termovelurja...grrrr....sem se začela jaz potiti v glavo, ko sem jo gledala...svašta...sej od vse skrbnosti včasih pretiravamo v minus otroku...
Dojenje...je skoraj že užitek he he...ker preklinjam skoraj ne več in bolečine so vse manjše...očitno bom potrebovala mesec dni, da bom strenirala svoje bradavice...se je pa naša nekaj začela crkljat in bi ona še med njenim triurnim spanjem vlekla mojo bradavico...če ji pa podtaknem dudo se pa tako nakremži, kot da ji dajem strup...barabica mala...sva danes zjutraj imeli malo drila in sva se slabo uro zezali, da je zaspala brez takega crkljanja...
Spanje...nikakor noče spati v košku...spi le na kavči v varnem objemu blazine za dojenje...pišuka ima fore...bo čisto pokvarila moja vzgojna načela...ker pri prvem ni bilo šans, da bi spal kje drugje...se vidi, da sme 15. let starejša in čisto mehka, ko me pogleda in začne od vsega hudega tresti bradico in nabirati za jok...
SpeliG...AD3 so kaplice po katerih napenja...po D3 veliko manj...baje pa v Avstriji dobiš Olevit, ki pa so na isti bazi ampak ne napenjajo...jih je pa treba plačat...kar se pa tiče tega, da bi otroček D vitamin pridobil s sončenjem, bi ga pa morali celega imeti nekaj ur direktno na soncu...tako da tisto, kar dobijo naši pri vozičkanju je premalo...vsaj tako je meni razložila patronažna...
sem pa vesela, da vama je z Martino izginil prvi prehlad...veš svež zrak vse pozdravi in verjamem, da je Martina to potrebovala...patronažna ti je pa prodajala bučke s tistim cvetenjem...saj dokler otroka ne izpostaviš zraku sploh ne veš, kako ga bo prenesel...pa tudi dovolj vlage v prostoru mora biti, da suh zrak ne izsuši sluznice...mi imamo v sobi vedno na V odprto okno...tudi čez noč...le ko je mala skopana je kako urico ali dve zaprto...da se lepo shladi in ji kaj ne piha...
Krista...potem se že veselim, da se vidimo v četrtek...brez očka pa ti bo tudi uspelo...saj kot je že Lepa posadka napisala...ni vrag...ženske smo praktične in včasih je lažje brez moških...oz. same to hitreje spedenamo...
NiLe upam, da uživš, kljub temu, da nimaš pomoči...saj je Nik že tak korenjak, da malo pomaga...Lea je pa tudi slišati razumno bitje...
Lepa posadka...meni je seznam brez slikic ok...mogoče predlog, da po prvi posvetovalnici pišemo koliko je kdo dobil kg in cm v prvi posvetovalnici...
Tosja jaz sem pa en elik firbec in me zanima kakšno ime je dobil vaš čmrlek?
Kengurujček...mi imamo enega, ki je primeren od 0 mesecev naprej, čeprav v materinski so svetovali od 3 meseca naprej, fizioterapevti jih pa nasplošno odsvetujejo...jaz bom Izo poskušala naslednji teden malo potestirat, ker je naš res kvaliteten...imamo sicer še 3 druge, v katerih je pa res ne bi nosila pred 3 mesecem...tale ima pa toliko opore in tako dober patent, da me ni strah, da bi bilo kaj narobe...sicer pa naša kokica že tako lepo drži glavico in je tako stabilna, da me je prav strah, kaj bo rekla pediatrinja...
takole...lep dan še naprej...naša šmrklja spet spi za naprej in za nazaj...mi smo pa naredili kokice v mikrovalovki in sedaj se gleda z našo 4 letnico Ledena doba 1...naš ta večji je pa že v petek odpotoval s klubom v Pariz, kjer ima turnir v košarki...
Barby ne jokaj preveč in čim prej je dobro, da se sprijazniš s tem, da so nam otroci dani le v posojo in so sami svoji...mi pa smo jim le opora in svetovanje...drugače pa jih je potrebno spodbujati, da so samostojni in da razprejo krila in si utrdijo svojo pot v svet...veš otroci prekleto dobro čutijo da nam je hudo pa čeprav nas ne vidijo kako jokamo...zato le z nasmehom pomahaj odhajajočemu avtobusu in se veseli novih izkušenj, ki jih bo tvoj sine dobil v šoli v naravi...veš bo prihod čez 3 dni toliko slajši...
pip
G.
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur