29.09.2009, 10:30
1380
V času prireditve se bodo zvrstile številne delavnice ter šaljive in tekmovalne igre, namenjene predvsem najmlajšim, vsi obiskovalci pa se bodo lahko vključili v voden ogled škratovega gozda in poskusili škratove dobrote.
Srečanje v deželi škratov je pred sedmimi leti idejno zasnovala družina Kragelnik, dogodek pa se je v tem času razvil v množično obiskano prireditev, ki si jo je lani ogledalo okoli 4000 ljudi. Podoben obisk pričakujejo tudi letos, je za STA povedal Gregor Kragelnik.
Prvi dan dogajanja je namenjen predvsem najmlajšim, ki bodo ob 11. uri pričeli z gradnjo škratje vasi na travniku na Zagmajškem vrhu. . V popoldanskem času se bodo gradnji škratje vasi pridružile tudi skupine tabornikov, skavtov in drugih. Škratova domovanja si bodo obiskovalci Zagmajškega vrha lahko ogledali tudi v nedeljo, ko bodo organizatorji poskrbeli še za zabavni program.
Škratov gozd pri Kragelnikovih je sicer na ogled vse leto, svoje mesto so v njem našla številna bajeslovna bitja. Obiskovalci lahko vidijo gozdne škrate, žitne škrate, ki so se jih na Koroškem v preteklosti bali, saj so odnašali žito, na Koroškem poznanega rudniškega škrata, imenovanega perkmandeljc, vile, ajdovsko deklico, povodnega moža in druga bajeslovna bitja.

, pol ko je Ožbej gotov pa še Tinka čofota, mah samo da uživajo, jaz pol že pobrišem...
vedno, ko se začnemo pogajat o kašni investiciji, večji, vedno se sprašujemo kam nam gre ves dnar.. nimava nevem kako dobrih plač, ma tudi ne tako slabih, pa meni ne ostane praktično nič. ali ne znam ravnat z dnarjem, ali nevem kaj, ma kr naprej provam šparat pa nikoli nič ne pršparam..
.
delala v soboto, obstaja velika verjetnost da grem na štajersko, pa če še vreme ne bo najlepše bova s Saro se šli sigurno potepat po Ceju, tako da se lahko kaj dobimo... Vsekakor ti javim po sms-ju kdaj bom gor.
in pol sem jih mogla in ker sem samo tiste 3 s komarniki se je vidlo da ostale nisem in sem mogla še tiste